Αύριο οι αποφάσεις για τις μάσκες

©ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

Αύριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας από την 1η Ιουνίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αύριο θα συζητηθεί στην Επιτροπή η χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου και περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των επιστημόνων. Η μάσκα σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το όσα θα μας υποδείξει η Επιτροπή. Επίσης, είμαστε επιφυλακτικοί για τα σχολεία, καθώς ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου και υπάρχουν και οι πανελλαδικές που θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας.

 Άρα, πάμε επί της αρχής σε μεγαλύτερο περιορισμό της υποχρεωτικότητας της μάσκας, αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

«Όταν ανακοινώσαμε την άρση των μέτρων την 1η Μαΐου το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χωρίς να έχει συζητήσει με την επιστημονική κοινότητα, πήρε θέση κατά της απελευθέρωσης των μέτρων ότι δήθεν το κάνουμε λόγω του τουρισμού.  Είμαστε πλέον στις 16 ημέρες και βλέπετε ότι η δυναμική της πανδημίας, όπως είχαμε προβλέψει, είναι πάρα πολύ χαμηλή. Συνεχίζεται η φθίνουσα πορεία των κρουσμάτων και των σκληρών δεικτών», υπογράμμισε. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.