Αύριο οι ανακοινώσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα 

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Αύριο (15/9) θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επανεκκίνησης της στεγαστικής πολιτικής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.


«Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό το πρόγραμμα και πάλι μέσα στο υπουργείο Εργασίας υπάρχουν πολλά επιμέρους υποπρογράμματα», είπε σχετικά με τα μέτρα ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για τη φθηνή δανειοδότηση για την απόκτηση στέγης, τόνισε πως είναι ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει με 500 εκατομμύρια δάνεια, τα 375 εκατομμύρια θα τα δώσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και θα είναι άτοκα, ενώ τα υπόλοιπα θα τα βάλουν οι τράπεζες . Οι τελευταίες, όπως είπε, θα κάνουν την επιλογή με κάποια συγκεκριμένα κριτήρια και γι’ αυτό το λόγο, το επιτόκιο θα είναι 1%.

«Ουσιαστικά μιλάμε για τα φθηνότερα στεγαστικά δάνεια. Αν πάρει κάποιος ένα δάνειο 100.000 ευρώ για ένα σπίτι, η μηνιαία δόση θα είναι 275 ευρώ. Δηλαδή θα πληρώνει 275 ευρώ τον μήνα και θα του μείνει και το σπίτι» σημείωσε ο υπουργός.

Σχετικά με την αύξηση των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα τη δουν οι συνταξιούχοι από 1/1/2023 και θα είναι τουλάχιστον 6%. Η αύξηση θα αφορά όλους τους συνταξιούχους, σημείωσε ο υπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.