Αθήνα για τον χάρτη Μπαχτσελί: Επιθετική και προκλητική ενέργεια

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI

Απάντηση στον Μπαχτσελί και στο χάρτη με το μισό Αιγαίο και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία δίνουν διπλωματικές πηγές.

«Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα», τονίζουν.

Στην συνέχεια επισημαίνουν για τον χάρτη πως «δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτης πράξης αμφισβητησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται πως ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε την έδρα των Γκρίζων Λύκων, όπου παρέλαβε ένα κάδρο με φωτογραφία του Αιγαίου, στην οποία τα μισά ελληνικά νησιά ανήκουν στην τουρκικά επικράτεια.

Στη συνάντηση που είχε με τους Γκρίζους Λύκους, των οποίων ουσιαστικά είναι επικεφαλής, ο Μπαχτσελί παρέλαβε από τον αρχηγό της οργάνωσης, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, πίνακα με τον χάρτη του Αιγαίου, που δείχνει ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης να περιλαμβάνονται στην τουρκική επικράτεια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.