Αθήνα για επιστολή Τουρκίας: «Αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» 

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI

Η επιστολή που απέστειλε η Τουρκία σε Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαναλαμβάνει ad nauseam τις πάγιες, ανυπόστατες και παράνομες μονομερείς αιτιάσεις της, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «οι εν λόγω αιτιάσεις, ουδεμία βάση έχουν, αντιθέτως αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».

«Δυστυχώς, η επιστολή αυτή αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και πλέον κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» προσθέτουν οι ίδιες πηγές για την επιστολή, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει επανειλημμένα απορρίψει το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων.

Χαρακτηρίζουν ως ειρωνεία το γεγονός ότι η επιστολή καταλήγει ζητώντας από τους αποδέκτες της «να συνεισφέρουν στις προσπάθειες για την ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στο Αιγαίο ενθαρρύνοντας την Ελλάδα να αποφεύγει την κλιμάκωση της ρητορικής και σχετικών ενεργειών, καθώς και να ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν τα όσα τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη Γαλλίδα ομόλογό του, Καθρίν Κολονά για τους Τούρκους αξιωματούχους που «δηλώνουν δημοσίως και επανειλημμένα ότι: “τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή”, η Τουρκία “μπορεί να έρθει νύχτα” να τα καταλάβει και ότι ” η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη της Τουρκίας. Δεν είναι συνομιλητής της”».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.