«Ασημένιος» ο Μίλτος Τεντόγλου – Έχασε το χρυσό στο τελευταίο άλμα (βίντεο)

© Eurokinissi

Ο Μίλτος Τεντόγλου «άγγιξε» το χρυσό μετάλλιο μέχρι και την τελευταία του προσπάθεια, ωστόσο με καλύτερο άλμα στα 8.32μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο κινέζος αθλητής Γουάνγκ, που στο τελευταίο του άλμα κατάφερε να ξεπεράσει τον Τεντόγλου, αφού προσγειώθηκε στα 8.36μ.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο Τεντόγλου ανέφερε πως οι προσγειώσεις ήταν αυτές που του στέρησαν το χρυσό παρά το γεγονός ότι έκανε έναν από τους πιο σταθερούς αγώνες του.

«Αν κάνεις κακή προσγείωση χάνεις περισσότερα εκατοστά. Είναι κρίμα που το έχασα έτσι το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα.Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα. Είπα ότι έπρεπε να κάνω 8,50μ. Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32μ.».

Τον Μίλτο Τεντόγλου συνεχάρη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον με ανάρτηση στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Για μια ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε ότι ανήκει στους κορυφαίους αθλητές στον κλασσικό αθλητισμό, με το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Συγχαρητήρια!» έγραψε ο Ν. Δένδιας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.