Αρτοποιός: Οριοθετημένη η φωτιά στον Έβρο – Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λέσβο

©ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI

Για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε, η πυρκαγιά στο Σουφλί του Έβρου είναι οριοθετημένη και θα έχουμε αρκετά καλύτερη εικόνα μέχρι το μεσημέρι. «Μας προβληματίζουν οι βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι που αναμένεται να κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση στο Δάσος της Δαδιάς, αλλά έχει αποτραπεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά μέσα στον σκληρό πυρήνα του Δάσους» τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Αρτοποιός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν γίνει μεγάλες διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών για να κρατηθεί η πυρκαγιά στο χώρο που είναι τώρα.

Στη Λέσβο, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με χθες. Προβληματισμός επικρατεί για τους ισχυρούς ανέμους που αναμένονται.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό υπήρχε μια έναρξη αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Βραχάσι Λασιθίου, η οποία αντιμετωπίστηκε. H πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα Γρεβενών, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.