Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπέμπουν ισχυρό μήνυμα αποτροπής

©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, την εκπαίδευση, τη πειθαρχία και την ικανότητα διακλαδικής συνέργειας που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκε μετά την ολοκλήρωση της άσκησης « λέξανδρος – 22» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως τόνισε, οι αρετές αυτές «επιτρέπουν την εκτέλεση της αποστολής τους στο ακέραιο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, εκπέμποντας με αυτόν τον τρόπο ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος προς κάθε κατεύθυνση». 

Στην άσκηση συμμετείχε το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι άμεσες, συντονισμένες και ουσιαστικές αντιδράσεις σας σε κάθε αναδυόμενη μέσω του σεναρίου της άσκησης απειλή, συμπεριλαμβανομένων νέων σύγχρονων απειλών που η εξέλιξη της τεχνολογίας και η συνεχώς μεταβαλλόμενη γεωπολιτική κατάσταση επιβάλλουν, ανέδειξαν για ακόμη μία φορά, τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, ηθικού και προσήλωσης στο καθήκον των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενεργό συμμετοχή «των εφέδρων στις συνεξεταζόμενες με την άσκηση “Αλέξανδρος” τακτικές ασκήσεις άνευ στρατευμάτων επιστράτευσης των Γενικών Επιτελείων, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωση κυριολεκτικά του ελληνικού λαού στον “υπέρ βωμών και εστιών” αγώνα για την προάσπιση της πατρίδας». 

«Είμαι περήφανος για όλους και όλες εσάς και απόλυτα βέβαιος για το μέλλον που χτίζεται με τη συνδρομή όλων μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ο ελληνικός λαός αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, στο όποιο κάλεσμα της πατρίδας, όπως η ιστορία του ελληνικού έθνους επιβάλλει. Εγρήγορση. Ετοιμότητα. Προετοιμασία» κατέληξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.