ΑΠΘ: Πορεία διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων

©Eurokinissi – Φωτογραφία Αρχείου

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (12/5) μέλη φοιτητικών συλλόγων, τα οποία διαμαρτύρονται για την παρουσία αστυνομικών εντός του ΑΠΘ.

Εκατοντάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, φωνάζοντας συνθήματα, εκφράζοντας την εναντίωσή τους στην παρουσία της Αστυνομίας εντός των χώρων του πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται πως ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου μεταξύ αγνώστων και αστυνομικών, στο περιθώριο πορείας για την αστυνομική παρουσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όταν η πορεία ενάντια στην παρουσία Αστυνομίας εντός του ΑΠΘ έφτασε κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετάει πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Επεισόδια σημειώθηκαν και δύο φορές την Τρίτη στο ΑΠΘ. Ομάδα νεαρών, κατά την αποχώρηση από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, κινήθηκε προς τα κτήρια της διοίκησης. Χρησιμοποιώντας λοστούς και άλλα εργαλεία έσπασαν τα ρολά και τα τζάμια της εισόδου και μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Είχε προηγηθεί δήλωση του κυρίου Θεοδωρικάκου, με την οποία καταδίκαζε τις καταστροφές στο κτήριο του Τμήματος Βιολογίας: «Η ασφάλεια στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Επικοινώνησα, με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ενημέρωσα ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλιστεί η ομαλή κατασκευή της βιβλιοθήκης στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για να μπορέσει να δοθεί η βιβλιοθήκη στους φοιτητές και τους καθηγητές. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι και μέσα στα πανεπιστήμια. Το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια θα γίνει απολύτως πράξη», δήλωσε ο υπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.