Αποκλιμάκωση της τιμής του ρεύματος – Στα 199,91 ευρώ η μεγαβατώρα

©ΓΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Αποκλιμάκωση της στιγμής του ρεύματος καταγράφεται για τη σημερινή μέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα της προ ημερησίας αγοράς του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Η μέση τιμή για σήμερα Δευτέρα είναι 199,91 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έναντι 278,85 ευρώ που ήταν την προηγούμενη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου.

Από την Παρασκευή η τιμή του ρεύματος μειώθηκε κατά 25%. Η προηγούμενη εργάσιμη ημέρα που καταγράφηκε τιμή χαμηλότερη από 200 ευρώ ήταν η Πέμπτη 19 Ιουνίου (με 167,41 ευρώ).

Οι μειωμένες τιμές μέχρι στιγμής σημαίνουν ότι τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για το Νοέμβριο που θα ανακοινωθούν θα είναι μειωμένα και κατ’ επέκταση θα είναι μικρότερες οι ανάγκες επιδότησης των λογαριασμών.

   Η μέση χρηματιστηριακή τιμή για το ρεύμα μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο είναι 266,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ συγκριτικά η μέση τιμή του Σεπτεμβρίου ήταν 416,87 ευρώ.

   Η μείωση της τιμής ποδίδεται στο συνδυασμό της υποχώρησης της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου με την υψηλή παραγωγή από τις ανανεώσιμες πηγές. Η τιμή του φυσικού αερίου την Παρασκευή στην αγορά της Ολλανδίας κάτω και από τα 140 ευρώ ανά μεγαβατώρα..

   Ως προς τις ΑΠΕ, το μερίδιο στην κάλυψη της εγχώριας ζήτησης διαμορφώνεται σήμερα στο 62,4 %.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.