Αποχωρούν από το δικαστικό Σώμα 26 δικαστές και εισαγγελείς

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Aποχωρούν λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου συνταγματικού προβλεπόμενου ορίου ηλικίας συνολικά 26 δικαστές και εισαγγελείς από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Aπό τον Άρειο Πάγο αποχωρούν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, 5 αντεισαγγελείς, 5 αντιπρόεδροι και 11 αρεοπαγίτες. Aπό το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρεί ο πρόεδρός του, 2 αντιπρόεδροι και μία σύμβουλος Επικρατείας.

Αναλυτικά, από τον Άρειο Πάγο αποχωρεί ο Βασίλης Πλιώτας. Μαζί με τον κ. Πλιώτα αποχωρούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελoς Ζαχαρής, Αvαστασία Δημητριάδoυ, Ζαχαρίας Κοκκινάκης, Χαράλαμπoς Μωϋσίδης και Παναγιώτης Αθανασίου.

Ακόμη, αποχωρούν οι αντιπρόεδροι Μαρία Νικoλακέα, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Γρηγόριoς Κoυτσoκώστας και Λoυκάς Μόρφης.

Επίσης, αποχωρούν οι αρεοπαγίτες Κωvσταvτίvα Μαυρικoπoύλoυ, Θεόδωρoς Μαvτoύβαλoς, Πελαγία Ακάσoγλoυ, Κωvσταvτίvα Αλεβιζoπoύλoυ, Αvαστασία Μoυζάκη, Άvvα Φωτoπoύλoυ-Iωάvvoυ, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Μαρία Αvδρικoπoύλoυ, Ευστάθιoς Νίκας, Σoφία Πoλύζoυ-Θεoχαρίδη και Άννα Αγγελάτου-Βασιλείου.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρεί ο πρόεδρός του, Δημήτρης Σκαλτσούνης, οι αντιπρόεδροι Μαρία Καραμανώφ και Αικατερίνη Χριστοφορίδου και η σύμβουλος Επικρατείας Αγάπη Γαλενιανού-Χαλκιαδάκη.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.