Απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: «Ουδέποτε θα δεχόμασταν τρομοκράτες»

©EPA/ERDEM SAHIN

Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δήλωσε ότι αν δεν είχε συλληφθεί η φερόμενη δράστις της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη θα διέφευγε στην Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυβέρνησης για όσους χάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια έδωσε μία ξεκάθαρη απάντηση στους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού, με τον ίδιο να τονίζει πως η Ελλάδα έχει ανοικτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο.

Ξεκάθαρη απάντηση στον Τούρκο αξιωματούχο εξέδωσε και ο υπουργός Προσασίας του Πολίτι Τάκης Θεοδωρικάκος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Eχουμε ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση. Είμαστε ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη και αυτή είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της. Κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μεγάλη πίεση στα σύνορά μας».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.