Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν: Ανυπόστατες οι κατηγορίες για το μεταναστευτικό

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απάντηση έδωσε η κυβέρνηση στους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με όχημα αυτή τη φορά το μεταναστευτικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε «ανυπόστατες» τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα απαντά με πράξεις που σώζουν ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο και τον Έβρο» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου. Είπε ότι «καλά θα κάνουν να στρέψουν την προσοχή τους στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών που αδιαφορούν για την αξία της ανθρώπινης ζωής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να θέσει το θέμα των 16 νησιών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ πως «κάθε ανάλογη και αντίστοιχη προσπάθεια της Τουρκίας στο παρελθόν έχει πάρει απάντηση νηφάλια και τεκμηριωμένα με βάση το διεθνές δίκαιο».

Υπενθυμίζεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα, μέσω της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.

«Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, από τους οποίους απήχθησαν και η τύχη τους είναι άγνωστη.

Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων, χώρες όπως η δική μας, που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης, προσελκύουν, όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή», είπε σε μήνυμά του, ανεβάζοντας την ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.