Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Aνοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Aνοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Πρόκειται για την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας allazosyskevi.gov.gr, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή». Η επιδότηση των ηλεκτρικών συσκευών θα είναι από 30% έως 50% και μόνο με τους κωδικούς taxisnet.

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας είπε ότι η «επιδότηση θα ξεκινάει από 30% και θα φτάνει το 50% του κόστους συσκευών ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού». Θα κυμαίνεται από 135 ευρώ έως τα 700 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής. Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr θα διαρκέσουν έως τις 5 Ιουλίου. Η πλατφόρμα θα ανοίξει ανάλογα με το ΑΦΜ.

Το πρόγραμμα, όπως έχει αναγγείλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, δηλαδή των συσκευών που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος. Το πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα.

Για την αίτηση απαιτούνται οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό τηλέφωνο του πολίτη. Αν η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λάβει στο κινητό του τον κωδικό και θα πηγαίνει στο κατάστημα για να αγοράσει τις νέες συσκευές, ενώ θα πρέπει και να παραδώσει τις παλιές συσκευές για ανακύκλωση.

Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές. Ο δικαιούχος μπορεί να αλλάξει μέχρι δύο συσκευές κλιματισμού, ένα ψυγείο και έναν καταψύκτη.

Οι αγορές θα μπορούν να ολοκληρωθούν έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 200.000 νοικοκυριά και θα ανακυκλωθούν περισσότερες από 380.000 συσκευές.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.