Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι του λεκανοπεδίου.

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται στην Αθήνα με αστραπές και βροντές.

Τα έντονα φαινόμενα έχουν πλήξει το Κέντρο και τα νότια προάστια. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε σε Νίκαια, Πειραιά, Καλλιθέα, Χαϊδάρι, Κέντρο – Γκάζι, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη, Φάληρο, Πέραμα.

Άνοιξαν οι δεξιές λωρίδες της Πειραιώς στο ύψος της Μυλλέρου, που είχαν κλείσει λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος, ενώ άνοιξε και ο δρόμος στο ύψος της Πέτρου Ράλλη που είχε κλείσει λόγω συγκέντρωσης νερού.

Mέχρι την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σύμφωνα, όμως, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το ισχύον έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, λόγω των υψηλών ποσών βροχής και ραγδαιότητας των φαινομένων, από σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 24-08-2022) έως και αύριο το βράδυ (Πέμπτη 25-08-2022) για τις παρακάτω περιοχές:

  1. Για τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) από σήμερα νωρίς το βράδυ έως τις πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη.
  2. Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) από σήμερα το βράδυ έως και τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Πέμπτη.
  3. Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) από σήμερα τη νύχτα έως και αύριο το βράδυ της Πέμπτης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.