Ανδρουλάκης: «Κοινή παραγγελία φυσικού αερίου για να μειωθούν οι τιμές»

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η ενεργειακή κρίση βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Βερολίνο.

«Ζούμε σε μία εποχή πολλαπλών κρίσεων -γεωπολιτικών, οικονομικών, ενεργειακών- που εντείνουν την ανασφάλεια των ευρωπαϊκών λαών. Ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε είναι η ισχυρή αλληλεγγύη. Γι’ αυτό έθεσα στους ευρωπαίους σοσιαλιστές το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Χρειάζεται μία ολοκληρωμένη απάντηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

Και βέβαια τα θέματα της ενεργειακής κρίσης. Πρέπει να κάνουμε μία κοινή παραγγελία φυσικού αερίου, που θα ρίξει τις τιμές και ένα νέο ταμείο ανάκαμψης, όπου χρήματα σε μορφή επιδοτήσεων θα στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ο μόνος δρόμος για να σφυρηλατήσουμε το κοινό μας μέλλον είναι να κάνουμε περισσότερα μαζί, αλλά να τα κάνουμε το γρηγορότερο δυνατόν. Όσο χάνεται χρόνος, τόσο τα προβλήματα κλιμακώνονται» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του.

Το βράδυ της Παρασκευής (14/10), στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε σύντομο διάλογο με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο του SPD, Λαρς Κλιγκμπάιλ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.