Ανδρουλάκης για Predator: «Δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε υποβάθμιση του θέματος»

©EUROKINISSI

«Δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε υποβάθμιση του θέματος», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με το ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του.

Εξήγησε ότι είναι «ζήτημα της Δημοκρατίας» και αποτελεί «δημοκρατικό καθήκον να αποκαλυφθεί», σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος.

«Δυστυχώς, βλέπω ότι η κυβέρνηση κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να το υποβαθμίσει. Εγώ τι περιμένω από την επιτροπή που συγκαλείται. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες ούτε για να μας παρακολουθούν ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να μας πουν ποιοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς.

Ότι αυτός που επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό μου με ένα τόσο σύγχρονο λογισμικό, ώστε να το ρομποτοποιήσει και να ανοίγει η κάμερα και το μικρόφωνο όποτε θέλει, ακόμη και όταν είναι κλειστό, είχε συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Εγώ περιμένω από τη δικαιοσύνη, από την κυβέρνηση και από τις υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, την αλήθεια. Ποιος είχε το θράσος να πάρει αυτήν την πρωτοβουλία υπονομεύοντας τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος», ανέφερε.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Στόχος μου είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη χώρα μας και δεύτερος στόχος στην ΕΕ να υπάρξει νομοθεσία που θα βάλει ρήτρες σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουνε τέτοια λογισμικά, όπως υπάρχει και στην Αμερικη».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε υποβάθμιση και αυτό δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι δημοκρατικό μου καθήκον να παλέψω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη χώρα μας η δημοκρατία να μην απειλείται από κανέναν, είτε είναι ολιγάρχης είτε είναι άλλοι παράγοντες. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και είναι δημοκρατικό μου καθήκον να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να μη φοβάται κανένας δημοσιογράφος όπως ο κ. Κουκάκης ή οποιοσδήποτε πολίτης ότι κάποιοι ισχυροί στον τόπο μας ή κάποιοι άνθρωποι στο σκοτεινό παρασκήνιο μπορούνε να εκβιάζουν ή να παγιδεύουν το πολιτικό σύστημα ή τους πολίτες».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.