Ανδρουλάκης: «Ένα πέναλτι ήταν αρκετό για να παραδεχθεί ο πρωθυπουργός ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων»

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σε σημερινές του δηλώσεις κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να άρει το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις στην ΕΥΠ, ώστε να μπορέσει ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια για την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε τη δημιουργία μίας υπηρεσίας που θα ελέγξει τα κινητά όσων εμπλέκονται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, για να μάθουν εάν υπήρξαν τελικά θύματα του Predator ή όχι.

«Περιμένω από την ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο τρεις μήνες μετά και να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ένα πέναλτι ήταν αρκετό ώστε να βγει δημοσίως ο πρωθυπουργός και να πει για πρώτη φορά ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων Predator, στην Ελλάδα. Με ένα οφσάιντ, την επόμενη Κυριακή μπορεί να μας πει και ποιοι το διαχειρίζονται», τόνισε.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε όποιον νομίζει ότι έχει πέσει θύμα παρακολουθήσεων της προσωπικής του ζωής, να ακολουθήσει τον δρόμο των θεσμών, της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση που του έγινε, πως σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι έγινε παρακολούθηση πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων προσώπων, εάν πιστεύει πως έγινε κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του πρωθυπουργού να αλλάξει τη νομοθεσία και να βάλει στην ΕΥΠ πρόσωπο της εμπιστοσύνης του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «επί τρεις μήνες, οι υπεύθυνοι των δύο εμπλεκόμενων εταιρειών (της Intellexa και της ΚΡΙΚΕΛ) μένουν ανέγγιχτοι».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για το αν προτίθεται να συζητήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους μέχρι τις εκλογές, με τον ίδιο να απαντά πως εάν τα ποσοστά είναι τέτοια ώστε οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας να μην έχουν το ρόλο που είχαν μέχρι τώρα, ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα.

Όσον αφορά τις σεισμικές έρευνες, για εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, δυτικά της Πελοποννήσου και νοτίως της Κρήτης, δήλωσε πως συμφωνεί, ωστόσο σχολίασε πως ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση.

«Δεν μπορείς να λες ”θα κάνω πράσινη μετάβαση” και αντί να ξεκινάς τις έρευνες για τους δικούς σου υδρογονάνθρακες, να προσδένεις τη χώρα σε ένα εισαγόμενο καύσιμο όπως το φυσικό αέριο», υποστήριξε.

Ερωτηθείς για την πρόταση επέκτασης των 12 μιλίων νοτίως της Κρήτης, επισήμανε την ανάγκη σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ώστε οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, να ληφθούν συνειδητά και από κοινού.

Για τα θέματα της οικονομίας και της ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι η ακρίβεια οφείλεται σε ένα μέρος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και σε μεγάλο μέρος στους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Για το καλάθι του νοικοκυριού, είπε ότι αν και το ψήφισε στη Βουλή, τελικά έγινε ένα μέσο ξεστοκαρίσματος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.