Aναζωπυρώσεις στο Ρέθυμνο, καίγεται το δάσος της Κέρης στο Ηράκλειο – Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει νέα αναζωπύρωση στην περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Η φωτιά βρίσκεται στο μέτωπο του Αι Γιώργη και με εντολή του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη έχουν εκκενωθεί πολυτελείς κατοικίες ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διαμένοντες τουρίστες, ενώ μαίνεται και το παράλληλο μέτωπο στο Ροδάκινο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η φωτιά αναζωπυρώθηκε ανάμεσα στην περιοχή Μελαμπές και την Αγία Γαλήνη ενώ οι φλόγες βρέθηκαν κοντά στον οικισμό Άγιο Γεώργιο και Σαχτούρια.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις και σε Ορνέ, Κρύα Βρύση και Αγία Γαλήνη. Στην περιοχή της Ορνέ επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 33 οχήματα της Πυροσβεστικής και στο Ροδάκινο δρουν 7 οχήματα της Π.Υ με 22 πυροσβέστες.

Πέρα των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON, ενώ έφτασε ένα ακόμα από την Τρίπολη.

Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/07), έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής γης, ελαιώνες, μελίσσια και βοσκοτόπια.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή πρόκειται για μία καταστροφή η οποία θα καθυστερήσει την ανάταξη δυνάμεων στους αργότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννης Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό.

Καίγεται το δάσος της Κέρης στο Ηράκλειο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο δάσος της Κέρης του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεσή της, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Πύρινα μέτωπα σε Πάτρα, Ναύπακτο και Ναύπλιο

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα, της Πάτρας.

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής.

Στο μεταξύ, έχει εκδηλωθεί φωτιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπακτίας, όπου μεταβαίνουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και νέο μέτωπο στο Ναύπλιο στην περιοχή Πυργιώτικα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.