Alfa Romeo Tonale: Η μαγεία της αυτοκίνησης επιστρέφει

Η Tonale ήρθε για να ανοίξει μια νέα σελίδα στη ιστορία της ένδοξης ιταλικής μάρκας.

Εξηλεκτρισμένη, τεχνολογικά προηγμένη και με καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, έχει τον τρόπο να συναρπάζει σε κάθε επίπεδο, διατηρώντας στο ακέραιο την αστείρευτη γοητεία που εκπέμπει μία Alfa Romeo

Το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Alfa Romeo είναι το SUV με το οποίο η Ιταλική μάρκα κάνει – με το δικό της μοναδικό τρόπο – την είσοδο της στη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Η νέα Alfa Romeo Tonale, εφοδιασμένη με προηγμένα Hybrid και Plu-in Hybrid κινητήρια σύνολα, καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες πολυμέσων και συνδεσιμότητας και δυναμικό στιλ ήρθε για να προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία οδήγησης.

Με ένα σχέδιο που συνδυάζει τα κλασσικά χαρακτηριστικά της ιταλικής μάρκας με τη λειτουργικότητα των τελευταίων τεχνολογικών συστημάτων, η Alfa Romeo φέρνει τα μυστικά της ιταλικής σχεδίασης στον κόσμο των premium C-SUV. Το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από λιτότητα στις γραμμές, αρμονικές αναλογίες και ξεχωριστά σχεδιαστικά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων, όπως τα 3+3 full-LED φωτιστικά σώματα και το τριγωνικού σχήματος πίσω παρμπρίζ έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της μάρκας.

Με έμπνευση από την πλούσια παράδοση της Alfa Romeo, αλλά χωρίς ίχνος ρετρό αίσθησης, η Tonale επιβάλει την παρουσία της με έναν κομψό, όσο και διακριτικό τρόπο. Στο εσωτερικό, συνδυάζει μια καμπίνα με ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως οι μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία (12,3’’ TFT πίνακας οργάνων και 10,25’’ οθόνη αφής) με μια οδηγοκεντρική και εργονομική σχεδίαση που ορίζει ο πίνακας “Cannochialle” («κιάλια») με την χαρακτηριστική επιλογή “Heritage” που απεικονίζει τον πίνακα οργάνων της Giulia από τη δεκαετία του 1960.

Εμφαση δόθηκε και στον εξηλεκτρισμό του μοντέλου, όπου μεταξύ άλλων κυριαρχεί το νέο υβριδικό σύνολο των 48V, που παρέχει εξαιρετική αποδοτικότητα, αλλά και αυξημένες για το είδος του συστήματος δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. Τόσο οι εκδόσεις με το σύνολο Hybrid 48V και diesel MTJ 130hp, όσο και η Plug-in Hybrid Q4 275hp που αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν το τέλος της χρονιάς, εφοδιάζονται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που προσφέρουν και «χειροκίνητη» επιλογή. Οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις έχουν ως βάση τους έναν Turbo κινητήρα 1.5 λίτρων που αποδίδει 130 ή 160 ίππους και υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση επιπλέον 20 ίππων.

Foto Spada/LaPresse 26 Aprile 2022 – Tonale Hybrid Media Drive ( CO), Italia Nella foto: le foto dell’ evento

Η Tonale βάζει τον οδηγό στο επίκεντρο, με το δυναμικό στιλ και την εξαιρετική οδηγική αίσθηση που εξασφαλίζουν οι νέες τεχνολογικές επιλογές που προσφέρει, όπως για παράδειγμα το πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, η εφαρμογή αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping) και το σύστημα πέδησης IBS με τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo. Κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, το οποίο πιστοποιήθηκε και στις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP όπου το μοντέλο απέσπασε τη μέγιστη διάκριση με 5 αστέρια.     

Με έμφαση στην ποιότητα του προϊόντος, αλλά και των υπηρεσιών, η Alfa Romeo Tonale είναι διαθέσιμη και μέσω του ευέλικτου προγράμματος χρηματοδότησης “Drive Now” με 274 ευρώ/μήνα, ενώ το σύνολο των εκδόσεων της καλύπτονται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 200.000χλμ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.