Άκης Τσοχατζόπουλος: Λεηλάτησαν το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου [pics]

©EUROKINISSI

Λεηλατημένο είναι το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου κάτω από την Ακρόπολη στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Όπως μεταδόθηκε σήμερα (10/11) στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, μίλησε σχετικά με τους βανδαλισμούς στο σπίτι που διατηρούσε η οικογένεια του πρώην υπουργού.

Η συγκεκριμένη έπαυλη έχει δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για μια μεζονέτα 3 επιπέδων, με εμβαδόν 200 τ.μ. ανά όροφο και συνολικό εμβαδόν 600 τετραγωνικών μέτρων. Η αντικειμενική αξία του σπιτιού τα προηγούμενα χρόνια ανερχόταν σε 7.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί σε πάνω από 10.000 ευρώ ανά τ.μ.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, η οικογένεια Τσοχατζόπουλου απώλεσε την κυριότητα του ακινήτου, αλλά έχει τα κλειδιά για το σπίτι, μέχρι να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο, θα μπορούσε και να μένει μέσα, αλλά η Βίκυ Τσοχατζοπούλου έχει επιλέξει να μην έχει σχέση με το οίκημα αυτό και να μένει σε ένα μικρότερο.

Στην εκπομπή προβλήθηκαν φωτογραφίες, από το εσωτερικό της έπαυλης, με την πλευρά της Βίκυς Τσοχατζοπούλου να υποστηρίζει πως το σπίτι έχει λεηλατηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τη χήρα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, από το σπίτι λείπουν αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πανάκριβα έπιπλα, ενώ έχουν λεηλατηθεί και ντουλάπια, όπου διατηρούσε το αρχείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος και το πάτωμα έχει ξηλωθεί, σε συγκεκριμένο σημείο.

Όπως σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής: «Την 1η Δεκεμβρίου δημοσιεύεται η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό και θα έχει εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο».

Ο δικηγόρος είπε ότι «ο Άκης κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου του, μετά από την αποφυλάκιση του. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται, θεώρησαν ότι στο σπίτι θα υπήρχαν στοιχεία και μπήκαν στο σπίτι και το λεηλάτησαν, ξήλωσαν μέχρι και τα πατώματα εκεί που είχε το γραφείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

Τόνισε πάντως πως «το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Αυτοί που έχουν κλειδιά είναι γνωστοί και αυτοί είναι οι πρώτοι ύποπτοι». Προσθέτοντας ότι «υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, με κλοπές αντικειμένων, αλλά το βασικό είναι πως δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.