Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ενδέχεται να βρήκαν τον τάφο της Κλεοπάτρας

©Ministry of Tourism and Antiquities وزارة السياحة والآثار-Facebook

Αρχαιολόγοι ενδέχεται να ανακάλυψαν τον τάφο της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου, καθώς εντοπίστηκε μια σήραγγα λαξευμένη σε βράχο, κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου ή «Μεγάλο τάφο του Όσιρι», που βρίσκεται δυτικά της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Η σήραγγα εντοπίστηκε 13 μέτρα κάτω από το ναό και έχει μήκος 1,305 χιλιόμετρα και ύψος 2 μέτρα. Την ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι, μέλη της αποστολής του Πανεπιστημίου του Σαν Ντομίνγκο, της Δομινικανής δημοκρατίας, με επικεφαλής την Δρ. Καθλίν Μαρτίνεζ.

Η αρχαιολόγος πιστεύει εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια ότι η Κλεοπάτρα και ο Μάρκος Αντώνιος βρίσκονται μέσα στο ναό και ότι η σήραγγα θα μπορούσε να τους οδηγήσει προς τους τάφους τους.

Η αρχαιολόγος δήλωσε στο Heritage Key πως «υπάρχει 1% πιθανότητα η βασίλισσα να έχει ταφεί εκεί και αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή θα είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα».

Οι αρχαιολόγοι παράλληλα, βρήκαν μέρος της σήραγγας να έχει βυθιστεί κάτω από τα νερά της Μεσογείου, με επιστημονικές πηγές να δείχνουν πως τουλάχιστον 23 σεισμοί έπληξαν τις αιγυπτιακές ακτές μεταξύ 320 μ.Χ – 1303 μ.Χ. Επίσης έχουν βρεθεί αγγεία, θραύσματα αγγείων και ένα ορθογώνιο μπλοκ από ασβεστόλιθο.

Στο ναό βρέθηκαν και νομίσματα, εικόνες και τα ονόματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων αποκεφαλισμένων αγαλμάτων, όπως και αγάλματα με τη θεά Ίσιδα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.