«Αυτή η νύχτα μένει»… αξέχαστη

Το πολυαναμενόμενο σήριαλ του Alpha έκανε πρεμιέρα δικαιώνοντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις- Μια φιλόδοξη παραγωγή –ωδή σ΄έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια και σε μια δεκαετία-ορόσημο για την Ελλάδα.

Ισμα Τουλάτου/ Action Press

Τελικά… «αυτή η νύχτα μένει»! Και γράφει ιστορία. Η σειρά που από καιρό αναμενόταν ως το «βαρύ πυροβολικό» του Alpha τη φετινή σεζόν έκανε πρεμιέρα την περασμένη Δευτέρα το βράδυ δικαιώνοντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών (Prima Visione), κινηματογραφική αισθητική, εκπληκτική σκηνοθεσία και φωτογραφία και μια all star διανομή ενώθηκαν μαγικά για να χαρίσουν στο τηλεοπτικό κοινό μια από τις αρτιότερες προτάσεις στον χώρο μυθοπλασίας των τελευταίων χρόνων η οποία  είναι σίγουρο ότι θα εκτινάξει στα ύψη το ενδιαφέρον τις επόμενες εβδομάδες και μήνες…

Δυο εμβληματικοί ηθοποιοί έρχονται αντιμέτωποι στο πλατώ και φαίνεται πως θα γράψουν ιστορία: Από τη μια ο Βασίλης Μπισμπίκης στο ρόλο του Στρατή, του σκληρού, σκοτεινού μα γοητευτικού και μπεσαλή ιδιοκτήτη του μαγαζιού και από την άλλη ο Γιάννης Στάνκογλου στο ρόλο του Χρήστου, του φιλόδοξου δημάρχου. Τους ενώνει μα και τους χωρίζει η αγάπη της ίδιας γυναίκας

Αγρίνιο 1984, νυχτερινό κέντρο το «Ονειρο». Πίσω από τους δυνατούς προβολείς, την ψευδαίσθηση του στρας, τον λουλουδοπόλεμο και την ευφορία του αλκοόλ, κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες αλήθεια και πόνο. Και μια ηθική που είναι συχνά πιο καθαρή από την υποκρισία των ισχυρών και των επιφανών της μέρας…

Οι σαμπάνιες ρέουν και τα πιάτα σπάνε όταν τραγουδά η Διαμάντω (Aννα Μάσχα) στο ρόλο η  ψυχή του μαγαζιού- Δεν είναι απλά το μεγαλύτερο όνομα στη μαρκίζα του «Ονείρου» αλλά και το στήριγμα των ανθρώπων του.

Φύλακας άγγελος αλλά και φωνή της λογικής για τον Στρατή (Μπισμπίκη) η Διαμάντω (Μάσχα)
Η Νίτσα (Κόρα Καρβούνη) που κερνάει τσιφτετέλια τους θαμώνες και ο Γιώργης (Γιάννης Τσορτέκης), ένας γλεντζές που λατρεύει το ποδόσφαιρο, τη νύχτα και τις γυναίκες και τυγχάνει αδελφός του δημάρχου (Στάνκογλου).

Οταν αποκαλύπτεται στον Χρήστο (Γιάννης Στάνκογλου), τον αυτοδημιούργητο δήμαρχο μιας επαρχιακής πόλης της δεκαετίας του’80 και ανερχόμενο πολιτικό ότι ο Στρατής (Βασίλης Μπισμπίκης), ο ντόμπρος και ασυμβίβαστος ιδιοκτήτης ενός τοπικού σκυλάδικου δεν ήταν μια περιστασιακή σχέση της γυναίκας του αλλά ο κρυφός της έρωτας για 20 χρόνια, το μαγαζί του Στρατή αλλά και ο ολόκληρος ο κόσμος του αρχίζουν να δέχονται έναν ανελέητο πόλεμο από παντού. Καθώς τα μυστικά όλων αποκαλύπτονται και οι απώλειες στοιβάζονται κι από τις δυο πλευρές, ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται και οι άνθρωποι κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ταυτόχρονα, ένας ανεξιχνίαστος φόνος που συνδέεται με το παρελθόν τους συνεχίζει να τους απειλεί. Κι όλ΄αυτά σε μια Ελλάδα που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς…

Η εύθραυστη και απόμακρη Ζέτα (Ηλιάνα Μαυρομάτη) δραπέτευσε από μια κόλαση για να βρει μέσα από το τραγούδι και τον έρωτα και τη λύτρωσή της

Το ταξίδι ξεκίνησε…

Νικολέττα Καρρά: «Η Νίκη έγινε κομμάτι του εαυτού μου»

«Υποδύομαι τη  Νίκη, μια τραγουδίστρια στο “Ονειρο”. Είναι ένα παιδί ταλαιπωρημένο στο παρελθόν-αν και δεν το βλέπουμε εξαρχής, θα καθυστερήσουμε λίγο να το μάθουμε-ως χαρακτήρας είναι γενικά καθαρός κι ευθύς» λέει στην Action Press  η Νικολέττα Καρρά. «Είναι μια γυναίκα η οποία έχει απόλυτη συνείδηση του τί κάνει, καθώς εκτός από το τραγούδι κάνει και κονσομασιόν όπως ήταν σύνηθες στα 80’ς, κι έχει επιλέξει να το κάνει. Στην αρχή της σειράς είναι ερωτευμένη με τον Στρατή, στη συνέχεια θα δούμε την εξέλιξη. Γενικά είναι ένα πλάσμα που με την ευθύτητα, τη ντομπροσύνη και την αξιοπρέπειά της, παρόλο που κινείται στον χώρο της νύχτας, καταφέρνει να γίνεται συμπαθής γιατί πάντα η πρόθεσή της είναι καλή. Αγαπάει τα ζώδια, τη νύχτα, αγαπά τους άντρες. Το πιο συμπαθές στοιχείο της ηρωίδας – τουλάχιστον στις αρχές της σειράς- είναι ότι όλος της ο κόσμος είναι η δουλειά της, ο εργασιακός της χώρος καθώς δεν έχει ούτε οικογένεια ούτε σύντροφο και θα μάθουμε στην πορεία τους λόγους» συνεχίζει η ηθοποιός.

Aπό τα πολύ δυνατά asset του καστ ο Γιώργος Αρμένης στο ρόλο του αινιγματικού Μήτρου Διαγόρα

Mήλον της έριδος με κάποιον μεταφυσικό τρόπο η  Ελένη Ρουσσινού που υποδύεται τη Μαρίνα, την πρώην γυναίκα του δημάρχου (Στάνκογλου), η οποία έχει σκοτωθεί σε τροχαίο (την βλέπουμε σε φλας μπακ) και αποκαλύπτεται πως ήταν πάντα ερωτευμένη με τον Στρατή (Μπισμπίκη)

 Η Νικολέττα Καρρά ομολογεί ότι έχει λατρέψει τον ρόλο της Νίκης. Από πού άντλησε, άραγε, προκειμένου να ερμηνεύσει την ηρωίδα; «Παρόλο που δεν ταυτίζομαι με τη Νίκη, έχει εντελώς άλλη ζωή απ΄αυτήν που έχω εγώ και είναι πολύ λίγα τα κοινά μας στοιχεία, θεωρώ ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, τα στοιχεία του χαρακτήρα της ταιριάζουν πολύ με τον δικό μου χαρακτήρα. Οπότε πρέπει να σας πω ότι δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να προσεγγίσω την ψυχοσύνθεσή της, ένιωσα πολύ οικεία, αισθάνθηκα ότι υπάρχει μέσα μου η Νίκη και ότι θα τα πάμε πολύ καλά, ότι θα τη βρω εύκολα. Θεωρώ ότι δεν έχω διαψευστεί. Παρόλο που κουβαλά τελείως άλλα πράγματα απ΄αυτά που κουβαλάω εγώ, νομίζω ότι τη γνώριζα από την αρχή αρκετά καλά, ότι μπόρεσα να την καταλάβω…»

Η Αναστασία Τσιλιμπίου υποδύεται την Μυρτώ, τη νεαρή λουλουδού, που αντί να πηγαίνει σχολείο, πουλάει γαρύφαλλα στο «Ονειρο»

Η Νικολέττα Καρρά λέει ότι – υποσυνείδητα – περίμενε πολλά χρόνια να παίξει τον ρόλο της Νίκης. «Περίμενα την ώρα που θα παίξω έναν ρόλο σαν αυτόν. Δεν το ήξερα, το αντιλήφθηκα φέτος. Εναν ρόλο διαφορετικό, σαφώς, σε σχέση με ό,τι έχω παίξει ως τώρα στην τηλεόραση αλλά κι έναν χαρακτήρα σαν τη Νίκη. Οταν ήμουν μικρή, και ονειρευόμουν να γίνω καλλιτέχνις, το παρασκήνιο της δουλειάς μου το σκεφτόμουν πάντα σαν κάτι λίγο παράνομο, σκοτεινό, να έχει κάτι που να το «λερώνει» κάπως. Οταν μεγάλωσα, βέβαια, αντιλήφθηκα ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί δεν ήθελα να κάνω μια δουλειά που να είναι παράνομη, βρώμικη ή ό,τιδήποτε τέτοιο. Οταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα διαπίστωσα ότι αυτό που είχα στο μυαλό μου τότε ήταν αυτό που γίνεται στο σήριαλ. Και ήταν ανατριχιαστικό και συγκινητικό μαζί.Το καμαρίνι που έχουμε στο σήριαλ ήταν αυτό που ονειρευόμουν παιδί-τότε βεβαίως ήταν όντως τα 80’ς, να το πούμε αυτό. Αυτό που ονειρευόμουν τότε, λοιπόν, έχω την πολυτέλεια να το ζω αυτή τη στιγμή διατηρώντας, παράλληλα, την ασφάλεια ότι δεν είναι αλήθεια και ότι το βιώνω μέσα από τη δουλειά μου. Είναι πραγματικά υπέροχο…».

O Γιάννος Περλέγκας υποδύεται τον Στέλιο, τον έξυπνο και καχύποπτο διοικητή της χωροφυλακής Αγρινίου και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος έναν έντιμο και ηθικό δημοσιογράφο, τον Βασίλη Σταματιάδη

«Εχουμε υπέροχη χημεία»

Αναφερόμενη στην ατμόσφαιρα των γυρισμάτων, η Νικολέττα Καρρά κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θετική ενέργεια μεταξύ των συναδέλφων της. «Από την πρώτη στιγμή αισθανθήκαμε λες και είμαστε οικογένεια, ίσως είναι και το σενάριο που μας έβαλε σ΄αυτή τη διάθεση γιατί όντως οι άνθρωποι που δουλεύουν στο μαγαζί είναι οικογένεια, τα περνούν όλα μαζί, τα όμορφα, τα άσχημα, τα δύσκολα… Η χημεία μεταξύ μας είναι υπέροχη κι αυτό φάνηκε από την πρώτη εβδομάδα των γυρισμάτων. Δεν το πιστεύαμε πόσο ωραία περνούσαμε, πόσο γελούσαμε, πόσο εύκολα έβγαινε η δουλειά – με όλες τις δυσκολίες, ασφαλώς, που μπορεί να προκύψουν σε μια τέτοιου βεληνεκούς παραγωγή. Παρόλ΄αυτά για μας ήταν εύκολο γιατί υπήρχε όλη αυτή η θετική διάθεση από όλους. Νομίζω ότι από αυτή τη σειρά θα προκύψουν φιλίες ζωής. Μπορεί ν΄ακούγεται βαρύγδουπο αυτό που λέω αυτή τη στιγμή αλλά πραγματικά πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό. Θα προκύψουν σχέσεις ωραίες και μακροχρόνιες…».

Ποιά είναι κατά τη γνώμη της τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το «Αυτή η νύχτα μένει» να ξεχωρίζει; «Κατ΄αρχάς μιλάμε για μια σειρά σχεδόν κινηματογραφική» εξηγεί η Νικολέττα Καρρά. Και συνεχίζει: «Το σενάριο είναι γραμμένο με τρόπο εξαιρετικά φυσικό κι ανθρώπινο. Το θέμα είναι πολύ ξεχωριστό, αφορά τους Ελληνες, είναι κάτι που το έχουν ζήσει, τους ενδιαφέρει και – κακά τα ψέμματα- θα τους φτιάξει το κέφι παρόλο που η σειρά είναι δραματική. Παράλληλα, το γεγονός ότι έχει να κάνει με το ελληνικό λαϊκό τραγούδι των 80’ς και την εποχή εκείνη που τα νυχτερινά μαγαζιά άνθιζαν, θεωρώ ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά γι΄αυτή τη δουλειά. Από κει και πέρα έχει γίνει τόσο εκπληκτική δουλειά σε όλα τα επίπεδα που πιστεύω ότι η σειρά όχι μόνο θα   ξεχωρίσει αλλά θα γραφτεί στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης…».

Μια live βραδιά στο «Ονειρο» λίγο πριν την πρεμιέρα

Δυο μέρες πριν από την πρεμιέρα, το περασμένο Σάββατο, οι συντελεστές της σειράς συνάντησαν δημοσιογράφους και φίλους σε μια βραδιά γεμάτη κέφι, χορό και τραγούδι προκειμένου να υποδεχθούν με τον καλύτερο και τον πιο εξωστρεφή τρόπο την επικείμενη έναρξη της προβολής. Παρών στη βραδιά και ο συγγραφέας του βιβλίου Θάνος Αλεξανδρής ο οποίος μιλώντας στην Action Press εξέφρασε τη χαρά του για τη σειρά του Alpha η οποία «θα δώσει την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να γνωρίσουν έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια». Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα «λαμπερό καστ ερμηνευτών και μια σειρά που θα ξαφνιάσει τον τηλεθεατή…».

Ηθοποιοί και συντελεστές της σειράς αλλά η οικογένεια του Αlpha έγιναν μια παρέα με τους ανθρώπους των media το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, λίγο πριν την τηλεοπτική πρεμιέρα

Στην έναρξη της βραδιάς, προβλήθηκε το τρέιλερ της σειράς αλλά κι ένα βίντεο όπου οι συντελεστές μίλησαν για την εμπειρία και τη δουλειά τους ενώ οι ηθοποιοί «σύστησαν» τους ήρωες που υποδύονται. Όπως είπε ο παραγωγός της σειράς Διονύσης Παναγιωτάκης «μεταφέρουμε στην οθόνη την εποχή των ‘80s , τότε που η Ελλάδα μεταλλασσόταν, η διασκέδαση, οι κοινωνικές σχέσεις, οι πολιτικές αλλαγές, όλη αυτή η εποχή που ζήσαμε… Προσπαθήσαμε να τη μεταφέρουμε όσο πιο αληθινά γίνεται και όλο αυτό να περάσει στον κόσμο και να το αγαπήσει μέσα από τις ιστορίες των ηρώων. Πιστεύω πως το πετύχαμε».

Η Γιώτα Νέγκα ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε live  το «Αυτή η Νύχτα Μένει»

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε μια ομάδα 74 συντελεστών [παραγωγής, υπάρχει ειδικό team που έχει αρμοδιότητα να «μεταφέρει» όλους τους χώρους των γυρισμάτων στο 1984. Όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιωτάκης , «όλα τα γυρίσματα είναι σε φυσικούς χώρους, δεν υπάρχει κάτι σε στούντιο».
Βεγγαλικά, λουλουδοπόλεμος και πιτόγυρα!

Βεγγαλικά, λουλουδοπόλεμος και πιτόγυρα!

Πολύχρωμα και εντυπωσιακά βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό μόλις τελείωσε το βίντεο της παρουσίασης και έδωσαν το έναυσμα για ένα αυθεντικό γλέντι, με αληθινό κέφι και εγκάρδια χαμόγελα που ταίριαζε απόλυτα στην αισθητική της Ελλάδας των ‘80s: Στήθηκε μια αληθινή πίστα με τραγούδι, χορό, λουλουδοπόλεμο και σπασμένα πιάτα, ενώ στα τραπέζια με τη λαδόκολλα και τα χάρτινα πιάτα εμφανίστηκαν σουβλάκια, λουκάνικα και πιτόγυρα, όλα ψημένα και σερβιρισμένα με τη φροντίδα ανθρώπων από το Αγρίνιο που ήρθαν επί τούτου για την παρουσίαση της σειράς!

H Nικολέτα Καρρά χόρεψε υπό το βλέμμα του Ηλία Μπενέτου!

Το κρασί έρρεε άφθονο και τα τραγούδια, τα καυτά τσιφτετέλια και τα βαριά ζεϊμπέκικα συνεχίστηκαν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα…

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.