71 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Αχαΐα και Ρέθυμνο

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ (EUROKINISSI)

Συνολικά 71 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα Πατρών επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 Α/Φ και 6 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Η φωτιά, σύμφωνα με την ενημέρωση πριν από λίγη ώρα, θεωρείται ανεξέλεγκτη. Οι φλόγες βρίσκονται πλέον στο δήμο Ερυμάνθου, νότια της Καλλιθέας. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ η εκκένωση των οικισμών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή έγινε προληπτικά.

Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η φωτιά καίει δασική έκταση σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Πλατανόβρυσης». Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε ότι «είναι θετικό το γεγονός πως έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές σε σπίτια»

15.000 στρέμματα κάηκαν σε λιγότερο από ένα 24ωρο στο Ρέθυμνο

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο Κρήτης παραμένει σε εξέλιξη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις, που πάντως δεν έχουν προκαλέσει κάποιο αρραγές μέτωπο.

Σχεδόν 15.000 στρέμματα έγιναν στάχτη σε ένα μόλις 24ωρο σύμφωνα με τη δορυφορική μέτρηση του ευρωπαϊκού δορυφόρου, που πραγματοποιήθηκε στις 12:10 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Ιουλίου.

Στην πυρκαγιά που επιχειρούν 157 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 35 οχήματα και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.