50% πιθανότητα η θερμοκρασία να αυξηθεί κατά 1,5°C

©FelixMittermeier – Pixabay

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί για αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, υπάρχει μία στις δύο πιθανότητες η θερμοκρασία να ξεπεράσει το επίπεδο του 1,5° Κελσίου κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με νεότερο ενημερωτικό δελτίο που δίνει στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ) των Ηνωμένων Εθνών, η πιθανότητα να ξεπεραστεί προσωρινά το όριο του 1,5° Κελσίου δεν έχει πάψει να αυξάνεται από το 2015.

«Αυτή η μελέτη δείχνει, με μεγάλη επιστημονική αξιοπιστία, ότι πλησιάζουμε αισθητά στη στιγμή που θα φθάσουμε προσωρινά στο κατώτερο όριο της Συμφωνίας του Παρισιού. Ο αριθμός αυτός (…) δεν επελέγη τυχαία. Σηματοδοτεί το σημείο πέρα από το οποίο οι συνέπειες στο κλίμα θα είναι ολοένα πιο βλαπτικές για τους πληθυσμούς και για ολόκληρο τον πλανήτη», εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΜΟ, ο Πέτερι Τάλας.

«Όσο συνεχίζουμε τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Παράλληλα, οι ωκεανοί μας θα συνεχίσουν να θερμαίνονται και να γίνονται τοξικοί, οι πάγοι στη θάλασσα και τα παγόβουνα θα συνεχίσουν να καταρρέουν, το επίπεδο της θάλασσας θα συνεχίσει να αυξάνεται και οι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν να εντείνονται», τονίζει ο ίδιος/

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.