5 ταινίες που αγαπήθηκαν στην Ελλάδα [vids]

©Titanic – Facebook

Αγαπήθηκαν στην Ελλάδα και παίζουν σε επανάληψη ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο λόγος για πέντε ταινίες που όσοι έχουν γεννηθεί στα ‘80s και ‘90s σίγουρα έχουν δει… άπειρες φορές.

Home Alone (Μόνος στο σπίτι)

Το Μόνος στο Σπίτι κυκλοφόρησε το 1990 και συνεχίζει να παίζει στις οθόνες μας κάθε Χριστούγεννα. Το σκηνοθεσία του είχε αναλάβει ο Chris Columbus και το σενάριο ο John Hughes. Πρωταγωνιστής ο Macaulay Culkin, του οποίου η οικογένεια τον αφήνει κατά λάθος μόνο στο σπίτι, όπου έρχεται αντιμέτωπος με δύο διαρρήκτες.

Free Willy (Ελευθερώστε τον Γουίλι)

Το Ελευθερώστε τον Γουίλι κυκλοφόρησε το 1993. Σε σκηνοθεσία Simon Wincer, η ταινία εστιάζει σε έναν έφηβο που αναπτύσσει μια δυνατή φιλία με μια φάλαινα.

Honey, I Shrunk the Kids (Αγάπη μου, Συρρίκνωσα τα Παιδιά)

Η ταινία κυκλοφόρησε το 1989 και θεωρείται από τις πιο αγαπητές ταινίες στην Ελλάδα. Με σκηνοθέτη τον Joe Johnston, η ταινία εστιάζει σε έναν επιστήμονα που συρρικνώνει τα ίδια του τα παιδιά.

Basic Instinct (Βασικό Ένστικτο)

Ό,τι και να πει κανείς για την ταινία αυτή είναι λίγο. Η σκηνή με το σταυροπόδι της Sharon Stone είναι μια από τις διασημότερες στην ιστορία του κινηματογράφου. Ένας σταρ της ροκ βρίσκεται νεκρός και ένας ντετέκτιβ αναλαμβάνει την υπόθεση. Εκείνος πιστεύει ότι η δολοφόνος είναι η ερωμένη του ροκ σταρ.

Titanic (Τιτανικός)

Το θρυλικό φιλμ του James Cameron είναι μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες των Ελλήνων με πρωταγωνιστές εδώ τους Leonardo DiCaprio και Kate Winslet. Το φιλμ έκανε πρεμιέρα το 1997 και έχει συνολικά 11 Όσκαρ και άλλες 125 βραβεύσεις.

Η ερωτική ιστορία του Jack και της Rose, που ερωτεύονται πάνω στον «Τιτανικό».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.