5 μυστικά για να γυρίσετε τον κόσμο δωρεάν

©Pixabay

Πολλοί από εμάς έχουμε όνειρα να ταξιδέψουμε στον κόσμο. Συχνά, πιάνουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται κρυφά τα ταξίδια και τις διακοπές. Όμως, η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι τα ταξίδια είναι ακριβό σπορ και όσο και να θέλουμε να πάμε σε μια εξωτική τοποθεσία, το κόστος μπορεί να είναι υψηλό. 

Όμως, υπάρχουν μερικοί τυχεροί, οι οποίοι θέλοντας και μη ταξιδεύουν εβδομαδιαίως με ελάχιστο ή και μηδαμινό κόστος. Πως τα καταφέρνουν; Παρακάτω αποκαλύπτονται 5 μυστικά τους για δωρεάν ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

1. Βρείτε μια δουλειά που τα ταξίδια είναι στοιχείο της εργασίας

Υπάρχουν πολλές δουλειές εκεί έξω όπου οι εργοδότες θα σας πληρώσουν για να πάτε σε διαφορετικές τοποθεσίες, καθώς και να καλύψει το δωμάτιο και τη διαμονή σας. Οι εταιρείες με παγκόσμια δίκτυα είναι μια καλή περίπτωση.

Θα μπορούσατε να βρεθείτε στη μητροπολιτική έδρα τους ένα χρόνο και να εργάζεστε σε μια από τις πιο μακρινές τοποθεσίες τους την επόμενη. Οι χώρες, όπου υπάρχουν μεγάλες κοινότητες ομογενών, είναι επίσης μια άλλη επιλογή. Αυτές οι χώρες χρειάζονται συχνά δεξιότητες που δεν είναι διαθέσιμες τοπικά που μπορεί να έχετε.

2. Γίνετε εθελοντής

Εάν δεν έχετε τις δεξιότητες για αμειβόμενη εργασία, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο εθελοντισμού. Οι εθελοντές  χαρακτηρίζονται για τις συχνές τους μετακινήσεις. Τόσο πολύ, που μπορεί να ειπωθεί ότι έχουν μετατρέψει  το Travel Hacking σε τρόπο ζωής. Μια συζήτηση με έναν εθελοντή γρήγορα θα αποκαλύψει ότι πήγε σε όλο τον κόσμο και επέστρεψε κυριολεκτικά χωρίς τίποτα. Υπάρχει ένας αριθμός παγκόσμιων φιλανθρωπικών οργανώσεων και οργανισμών που έχουν σταθερή ζήτηση για άτομα με ροπή προς τον εθελοντισμό και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Αυτοί οι οργανισμοί θα σας βρουν με χώρες / κοινότητες που χρειάζονται βοήθεια, είτε πρόκειται για την κατασκευή σχολείων, τη διδασκαλία τους, τη βοήθεια στη φύτευση  ή τη διαχείριση αυτών των έργων. Συνήθως αυτές οι θέσεις εργασίας δεν πληρώνουν, αλλά προσφέρουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τους ανθρώπους και τη χώρα μόλις ολοκληρώσετε τις καθημερινές σας εργασίες.

3.Φύλαξη χώρου ή κατοικίδιου ζώου/ CouchSurfing

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα σας αφήσουν να μείνετε στα σπίτια τους σε άλλη χώρα και να δεχτείτε ευτυχώς τη διαμονή σας μόνοι σας. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που θα θέλουν να καθίσετε στο σπίτι ή να καθίσετε κατοικίδια, ενώ πηγαίνουν για επαγγελματικά ταξίδια ή για τις δικές τους ονειρικές διακοπές.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο Couchsurfing και να συνδεθείτε με μια κοινότητα που ταξιδεύει με παρόμοιο τρόπο και να έχετε χώρο και διατροφή. Εδώ, θα έχετε πρόσβαση σε έναν “καναπέ” που προσφέρεται από κάποιον που έχει δεσμευτεί να ανοίξει το σπίτι του στους ταξιδιώτες. Ίσως χρειαστεί να επιβαρυνθείτε με το κόστος ταξιδιού σε αυτήν την περίπτωση, αλλά μόλις φτάσετε στη χώρα στην οποία θα μείνετε, θα έχετε κλεισμένο χώρο και διαμονή.

4.Ανταποδοτικά προγράμματα πιστωτικών καρτών/ Εξαργύρωση πόντων από αεροπορικά ταξίδια

Εάν ταξιδεύετε ήδη πολύ για δουλειά ή για την επιχείρηση σας, αυτό μπορεί να σας ανταμείψει. Οι περισσότερες εταιρείες πιστωτικών καρτών διαθέτουν ένα σύστημα, όπου απονέμουν πόντους για αγορές που χρεώνονται στην κάρτα. Όταν πετύχετε ένα συγκεκριμένο όριο, σας κάνουν δώρο αεροπορικά εισιτήρια. Οι προορισμοί συσχετίζονται με τον αριθμό των πόντων που θα έχετε συγκεντρώσει.

Τα συχνά μίλια με τα αεροσκάφη λειτουργούν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, εκτός αν σας απονέμονται μίλια από αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες ταξιδεύετε τακτικά. Το κόλπο εδώ είναι να επιλέξετε τις πιστωτικές κάρτες και τις αεροπορικές εταιρείες με τα καλύτερα προγράμματα. Ίσως χρειαστεί να κάνετε ψώνια.

5. Ανταλλαγές Εργασίας

Αυτά είναι παρόμοια με τις εθελοντικές ευκαιρίες στο ότι εργάζεστε ουσιαστικά για το δωμάτιο και την επιβίβασή σας. Μια βασική διαφορά είναι αντί να εργάζεστε για οργανισμούς, θα εργάζεστε για πολύ μικρότερα σχήματα. Επίσης, πιθανότατα θα ασχοληθείτε απευθείας με το άτομο που προσφέρει την ευκαιρία ανταλλαγής εργασίας, ενώ η εθελοντική οργάνωση λειτουργεί ως πληρεξούσιος, που σας συνδέει με αυτές τις κοινότητες.

Οι ευκαιρίες εργασίας είναι επίσης πιο εκλεκτικές από αυτές που προσφέρουν οι παραδοσιακές εθελοντικές οργανώσεις. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε και να γνωρίσετε τους ανθρώπους, το φαγητό και τον πολιτισμό.

Με πληροφορίες από TravelDailyNews

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.