5 αθλητικά ντοκιμαντέρ για να δείτε στο Netflix [vid]

©ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Netflix στο χώρο των ντοκιμαντέρ έχει κάνει μία μικρή επανάσταση ως προς την αφήγηση.

Στην παρακάτω λίστα παρουσιάζονται πέντε από τα καλύτερα αθλητικά ντοκιμαντέρ, τα οποία αξίζει κανείς να παρακολουθήσει.

The Last Dance

Δεν μπορεί κάποιος να αποκαλείται φίλος του μπάσκετ και του αθλητισμού εν γένει και να μην έχει θαυμάσει τις «πτήσεις» του Michael Jordan στο παρκέ. Αυτές παρουσιάζει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ με το όνομα « The Last Dance».

Το «Last Dance» δεν είναι απλά ένα ακόμα ντοκιμαντέρ αθλητικού περιεχομένου, αλλά είναι το πιο ολοκληρωμένο και απόλυτο αθλητικό γεγονός του 2020.

Formula 1: Drive to Survive

Δράμα, ίντριγκα, κόντρες μεταξύ των οδηγών. Το «Formula 1: Drive to Survive», είναι σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix που αναδεικνύει τα « παιχνίδια» ανάμεσα στους πιλότους. Αν σας ενδιαφέρει, λοιπόν, ο κόσμος των μηχανοκίνητων τότε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι μία καλή πρόταση για εσάς.

Pelé

«Άκου πατέρα, μην κλαις και μην στεναχωριέσαι, εγώ θα φέρω το Παγκόσμιο για την Βραζιλία», ήταν τα λόγια του 10χρονου Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, όταν είδε τον πατέρα να δακρύζει μετά την ήττα της Βραζιλίας από τους Ουρουγουανούς στο τελικό του Μουντιάλ το 1950.

Ο Πελέ όχι μόνο κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Βραζιλία, αλλά έγινε θρύλος των γηπέδων, ένας από τους καλύτερους που έχουν παίξει το παιχνίδι.

Το ντοκιμαντέρ των Ben Nicholas και David Tryhorn μάς θυμίζει τους λόγους που συνέβη αυτό.

Sunderland ‘Til I Die

Η ιστορία ξεκινά αμέσως μετά τον υποβιβασμό προς Sundrland από την Premier League στην Championship, στο φινάλε προς ποδοσφαιρικής σεζόν 2016-17.

. Το «Sunderland ‘Til I Die», είναι ένα από τα καλύτερα αθλητικά ντοκιμαντέρ προς βιβλιοθήκης του Netflix, για έναν σύλλογο που βαδίζει σε ασχημα ποδοσφαιρικά και οικονομικά μονοπάτια.

Icarus

Το «Icarus» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance στις 20 Ιανουαρίου 2017 και λίγο αργότερα χάρισε στο Netflix το πρώτο βραβείο Όσκαρ στη κατηγορία του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

To ντοκιμαντέρ ασχολείται με το πείραμα του Bryan Fogel και το ντόπινγκ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.