12ος πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στον κόσμο ο Αντετοκούνμπο

© ICON SPORT / EUROKINISSI

Με 71,9 εκατομμύρια δολάρια ετήσιο εισόδημα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβηκε στην 12η θέση (από την 17η που είχε το 2021) των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών για το 2022.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Lebron James με 126,9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ από άλλους μπασκετμπολίστες που αγωνίζονται στο NBA και βρίσκονται επίσης στη λίστα πάνω από τον Γιάννη συναντάμε τα ονόματα των Stephen Curry, Kevin Durant και James Harden.

Τα μισά χρήματα προέρχονται από το 5ετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Milwaukee Bucks τον Δεκέμβριο του 2020, το οποίο προβλέπεται να του αποφέρει συνολικές αποδοχές 228 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από διαφημίσεις. (endorsements)

Η επιλογή των Bucks να του προσφέρουν αυτό το συμβόλαιο, τούς έχει ήδη δικαιώσει, καθώς πέρσι ο Γιάννης οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου, όντας ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών. Μάλιστα, και φέτος η απόδοσή του εντυπωσίασε, κερδίζοντας την υποψηφιότητά του για το βραβείο MVP της Regular Season, αφού είχε για ακόμη μια φορά εντυπωσιακούς μέσους όρους (29,9 πόντους, 11,6 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ) και κατέκτησε με το Milwaukee την 3η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, οδηγώντας την ομάδα στα playoff.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.