Καιρός: Συνεχίζεται ο μίνι καύσωνας

© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Υψηλές για την εποχή θα συνεχίσουν να είναι οι θερμοκρασίες και σήμερα, Σάββατο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, από το απόγευμα και μετά, σε κάποιες περιοχές το σκηνικό θα αλλάξει, με τοπικές βροχές, καταιγίδες και παροδικές νεφώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους, κυρίως σε κεντρικά και ηπειρωτικά ορεινά τμήματα.

Αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει ιδιαίτερα τον υδράργυρο, ο οποίος χθες Παρασκευή έφτασε μέχρι και τους 37 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με το Meteo, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό της Πλώρας, Ηρακλείου και ήταν ίση με 37.1 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας.

Meteo: Συνέχεια στον μίνι καύσωνα και σήμερα

Αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τμήματα. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές και τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34, στην Ήπειρο από 12 έως 34 βαθμούς στη Θεσσαλία από 13 έως 36-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 36-37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 32-33 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Ο καιρός ανά περιοχή το Σάββατο 28/5/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο (28/5), με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μπόφορ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου από 19 μέχρι 30 βαθμούς.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στην δυτική Κρήτη 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 και τοπικά στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Ασθενείς και στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.