Πούτιν: Η Μόσχα δεν ευθύνεται για την επισιτιστική κρίση

©(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Οι κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας σχετικά με την επισιτιστική κρίση «αβάσιμες», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο ο Πούτιν «υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες να καταστεί η Ρωσία υπεύθυνη για τις δυσκολίες στην παράδοση γεωργικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές είναι αβάσιμες». Αιτία της επισιτιστικής κρίσης είναι «οι αντιρωσικές κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης», επανέλαβε ο ίδιος.

Ο Πούτιν κάλεσε επίσης τους Ουκρανούς «να αποναρκοθετήσουν το συντομότερο δυνατόν τα λιμάνια ώστε να επιτρέψουν να περάσουν τα μπλοκαρισμένα πλοία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος είπε: «Όσον αφορά τους αιχμαλώτους πολέμου, ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι είναι έτοιμος να εντείνει τις διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς ώστε να επιτευχθεί πρόοδος» και διαπίστωσε ότι «είναι αναγκαίο ο Ερυθρός Σταυρός να έχει πρόσβαση στους αιχμαλώτους πολέμου».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.