Πρώην πράκτορας KGB: O Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

«O Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο που νόμιζε ότι θα κέρδιζε σε μια εβδομάδα!», αναφέρει σε συνέντευξή του στη Figaro o Σεργκέι Ζιρνόφ, πρώην πράκτορας της KGB.

Ο Ζιρκόφ, συμφοιτητής με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι καλά ενημερωμένος, σύμφωνα με την εφημερίδα, σχετικά με το τι συμβαίνει στη Ρωσία.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Πούτιν«έκανε λάθος σε όλα: για τους Ουκρανούς, για τον Ζελένσκι, για τους “ρωσόφωνους»” για την Ευρώπη, για το ΝΑΤΟ και για την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Αλλά και για τις στρατηγικές συνέπειες για τη Ρωσία μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

«Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι δεν κάνουμε συμφωνίες με τον διάβολο!», τόνισε σχετικά με τις συνομιλίες του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο. «Από τη μια δείχνει ότι νοσταλγεί την κομμουνιστική ΕΣΣΔ και από την άλλη, ισχυρίζεται ότι ανοικοδομεί τη μεγάλη αυτοκρατορική Ρωσία», ισχυρίστηκε για τον Πούτιν.

Σημειώνει ότι ο Πούτιν σταδιακά κατέληξε να πιστεύει αυτά που λέει για τους Ουκρανούς. «Το πρόβλημα έγκειται στο ότι το μόνο που ενδιαφέρει τώρα τον Πούτιν είναι το αποτύπωμα που θα αφήσει στην ιστορία και στην τύφλωσή του, είναι ικανός για τα χειρότερα», αναφέρει.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.