Reuters: Η ΕΕ κοντά σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

©Ralphs_Fotos – Pixabay

Κοντά σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας φέρονται βρίσκονται τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Οι Βρυξέλλες προτείνουν εμπάργκο στην αγορά του ρωσικού πετρελαίου, με εξαίρεση τις παραδόσεις μέσω αγωγών. Η στάση αυτή εξυπηρετεί και την Ουγγαρία, η οποία φαινόταν αντίθετη ως προς εμπάργκο στη Ρωσία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ζήτημα του εμπάργκο στη Ρωσία θα απασχολήσουν τους ηγέτες των ευρωπαϊκώ κρατών στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως ο Ορμπάν φαινόταν αρνητικός ως προς ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ στην ΕΕ, αλλά να συνεργαστώ…αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο αν λάβουν υπόψη τους τα συμφέροντά μας», είπε ο Ορμπάν. «Γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειαζόμαστε, πρωτίστως χρειαζόμαστε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία…1 με 1,5 χρόνος δεν αρκεί για τίποτα. Η Ουγγαρία θα χρειαστεί τεράστιες επενδύσεις στα διυλιστήριά της και στο σύστημα μεταφοράς για να γίνουν εφικτές οι εισαγωγές μη ρωσικού πετρελαίου», είχε δηλώσει ο Ορμπάν παλαιότερα σχετικά με το ζήτημα του εμπάργκο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.