Πούτιν: Δεν θα μας αποκόψουν από τις δυτικές τεχνολογίες

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε την Πέμπτη ότι οι δυτικές κυρώσεις δεν θα καταφέρουν να την αποκόψουν από την τεχνολογία.

ΟΠούτιν είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση υποκατάστατων για τα ξένα προϊόντα που εισάγονται, τα οποία δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμα στην χώρα, παρόλο που αυτό δεν αποτελεί «πανάκεια για όλα τα δεινά». Η Ρωσία άρχισε να απομονώνεται όλο και πιο πολύ από την Δύση από τότε που ξεκίνησε τον πόλεμο.

Πολλές είναι οι εταιρείες οι οποίες έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία, πλήττοντας την οικονομία της χώρας. «Οι επιχειρηματίες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, φυσικά, ειδικά στον πεδίο των εφοδιαστικών αλυσίδων και των μεταφορών. Αλλά παρ’ όλα αυτά, όλα μπορούν να ρυθμιστούν, όλα μπορούν να οικοδομηθούν με νέο τρόπο» δήλωσε ο Πούτιν.

«Όχι χωρίς απώλειες στην παρούσα φάση, αλλά αυτό μας βοηθάει στην πορεία να γίνουμε πιο δυνατοί. Σε κάθε περίπτωση, αποκτούμε οπωσδήποτε νέες ικανότητες, αρχίζουμε να επικεντρώνουμε τους οικονομικούς, χρηματοπιστωτικούς και διοικητικούς πόρους σε τομείς αιχμής», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε σχετικά με τις τεχνολογίες πως: «Δεν θα αποκοπούμε από αυτό, θέλουν να μας πιέσουν λίγο, αλλά στον σύγχρονο κόσμο αυτό είναι απλά μη ρεαλιστικό, αδύνατο». Τέλος, ως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχολίασε ότι κανένας «παγκόσμιος χωροφύλακας» δεν θα καταφέρει να να αποδυναμώσει χώρες όπως η Ρωσία, μέσω κυρώσεων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.