Pfizer-BioNTech: Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για παιδιά κάτω των 5 ετών

©x3 – Pixabay

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των Pfizer-BioNTech είναι ασφαλές για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών με την χορήγηση τριών δόσεων, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Υπενθυμίζεται πως η FDA, προτίθεται τις προσεχείς εβδομάδες να εξετάσει την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID για παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

AstraZeneca: Εγκρίθηκε το εμβόλιο ως τρίτη ενισχυτική δόση

Η AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19, Vaxzevria, εγκρίθηκε από την EΜΑ ως τρίτη ενισχυτική δόση.

Tο εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναμνηστικό, έπειτα από τον εμβολιασμό με δύο δόσεις του Vaxzevria ή από άτομα που έχουν προηγουμένως εμβολιασθεί με εμβόλιο mRNA.

«Η διασφάλιση μακρύτερης διάρκειας ανοσοπροστασίας είναι βασική για την μακροπρόθεσμη διαχείριση της Covid-19 συνολικά και οι αναμνηστικές δόσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν την αποδυνάμωση της προστασίας με την πάροδο του χρόνου που έχει διαπιστωθεί με όλα τα βασικά σχήματα εμβολιασμού μέχρι σήμερα», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Μένε Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος βιοφαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης στην AstraZeneca.

Η απόφαση της EMA πρέπει τυπικά να επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.