Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Στιγμιότυπο από την τρίτη ημέρα εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κυριακή 22 Μαΐου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Aπό τις 9 το πρωί έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7 μ.μ.

Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό θα αποτελείται από 301 μέλη, με το 1/3 να είναι γυναίκες.

Ανδρουλάκης: Θέλουμε ισχυρό πόλο απέναντι στη ΝΔ, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, την πρώτη μέρα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε σε όσους θεώρησαν υπερβολική τη δήλωσή του για την ανάγκη να υπάρξει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. «Τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση την πιστεύω είναι το όραμα μου γι’ αυτό αγωνίζομαι. Πρόθεση μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος εξουσίας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που δεν θα θυμίζει σε τίποτα από την διακυβέρνηση ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Για να ζει ο ελληνικός λαός σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον και να έχει πραγματική πολιτική επιλογή αξιοπρέπειας», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το κόσμο που κατέκλυσε το γήπεδο και ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».

«Η ελπίδα είναι εδώ, η ελπίδα για καλύτερες μέρες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Για μια ισχυρή παράταξη με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Έθεσε, παράλληλα, ως στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών. «Δύο γενιές έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική ιδού το μεγάλο στοίχημα να αποδείξουμε ότι την το κόμμα μπορεί να προσφέρει λύσεις και να χτίσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τις νέες γενιές της πατρίδας μας, όπως άλλωστε έγινε και το 1974 που η δύναμη του ΠΑΣΟΚ ήταν η νέα γενιά της Ελλάδας», υπογράμμισε.

Ως προς τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Νέα Δημοκρατία και χάος», είναι το ίδιο πράγμα», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Ας απευθυνθεί στον κ.Βελόπουλο. Έτσι κι αλλιώς, με τον κ.Καμμένο τους χωρίζει μόνο μια κηραλοιφή». «Δεν θα στήσουμε κυβερνήσεις στο παρασκήνιο, υπό την καθοδήγηση οικονομικών συμφερόντων. Κι αυτό ας το βάλουν στο νου τους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, ο οποίος αποθεώθηκε από τους συνέδρους.

Ιδιαίτερα μεγάλη συμβολική σημασία είχε το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του πορτογάλου πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, ο οποίος ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα να ανατείλει ξανά ο πράσινο ήλιος πάνω από την Ελλάδα».


Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.