Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Συναυλία με τον Λεωνίδα Καβάκο για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία

©Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Athens State Orchestra – Facebook

Συναυλία για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στις 4 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής, με τον Λεωνίδα Καβάκο σε ρόλο σολίστ και αρχιμουσικού.

«”Η μουσική αρχίζει εκεί που τελειώνουν οι δυνατότητες της γλώσσας”, είχε πει ο περίφημος Φιλανδός συνθέτης Γιαν Σιμπέλιους. Κι επειδή δεν υπάρχουν λέξεις για να χωρέσουν τα συναισθήματα που γεννά η ζοφερή πραγματικότητα του πολέμου, οι πρόσφυγες, ακόμα δε περισσότερο τα παιδιά πρόσφυγες, κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Παίζουμε μουσική, συμπράττοντας ξανά με τον παγκοσμίως κορυφαίο Leonidas Kavakos στον διπλό ρόλο του βιολονίστα και του αρχιμουσικού. Τα έσοδα της φιλανθρωπικής συναυλίας που τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, UNHCR GREECE, θα διατεθούν για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Η συναυλία θα δοθεί στις 4 Ιουνίου, στο… σπίτι μας. Δηλαδή στην γνωστή μας Χρήστος Λαμπράκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron – The Athens Concert Hall. Κι επειδή ο σκοπός δεν είναι απλά καλός, αλλά ιερός, επιτρέψτε μας να σας ζητήσουμε να μην λείψει κανένας άνθρωπος.
Θα παρουσιαστούν έργα Μπαχ, Μότσαρτ, Σιμπέλιους και Μπραμς.
Σολίστ οι Dmytro Udovychenko, Violinist και Ilias Livieratos.», αναφέρει η σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.