Σολτς: «Θα συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε την Ουκρανία, μέχρι να αναθεωρήσει ο Πούτιν»

©Olaf Scholz – Twitter

Θα συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε την Ουκρανία, μέχρι να αναθεωρήσει ο Πούτιν, τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

«Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο: η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, η Ουκρανία πρέπει να επιβιώσει», υπογράμμισεκαι επανέλαβε ότι η στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας πρέπει να συνεχιστεί, μέχρι ο ρώσος πρόεδρος να αλλάξει στάση.

«Μόνο τότε θα είναι έτοιμος να υπερασπιστεί σοβαρά την ειρήνη», σημείωσε ο Σολτς. «Δε θα υπάρξει μια υπαγορευμένη ειρήνη, η οποία θα επιβληθεί στρατιωτικά από τη Ρωσία», πρόσθεσε. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να υπαγορεύσει μια ειρήνη με βομβαρδισμούς. Οι Ουκρανοί πολύ απλά δεν θα τη δεχτούν – ούτε κι εμείς», τόνισε. «Η βοήθεια προς μια χώρα που έχει δεχθεί βάναυση επίθεση για να αμυνθεί, δεν συνιστά κλιμάκωση, αλλά συμβολή στον τερματισμό της επίθεσης», είπε ο ίδιος.

«Το λέω χωρίς δισταγμό: αγαπητοί φίλοι στη Σουηδία και στη Φινλανδία, είστε ευπρόσδεκτοι. Με εσάς στο πλευρό μας, το ΝΑΤΟ θα γίνει ισχυρότερο», υπογράμμισε σχετικά με το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στη συμμαχία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.