Τουρκία: «Αδύνατη η διεύρυνση του ΝΑΤΟ αν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες μας»

©Ibrahim Kalin – Twitter

Οι υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα προχωρήσουν μόνο εάν ληφθούν μέτρα για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των δύο χωρών.

«Υπογραμμίστηκε ότι αν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες της Τουρκίας, η πρόοδος της διαδικασίας δεν θα είναι δυνατή» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον τερματισμό του με διπλωματικά μέσα.

Ο Ερντογάν μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία, νωρίτερα, μπλόκαρε την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ να επεξεργαστεί το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία.

Οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν με στόχο να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες, με την τουρκική πλευρά, ωστόσο, να σταματά κάθε ψηφοφορία, σύμφωνα με τους Financial Times. Το αίτημα των δύο χωρών για ένταξη πρέπει να εγκριθεί και από τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.