Φωτιά στην Αττική: Νύχτα αγωνίας – Μάχη με ενεργές εστίες σε Πεντέλη και Μαραθώνα, καμένα σπίτια

Η φωτιά στην Αττική κατέκαψε δέντρα, σπίτια και αυτοκίνητα – 31 μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Η φωτιά που ξέσπασε στην Αττική, και συγκεκριμένα στον Βαρνάβα την Κυριακή και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, δεν έχει ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις σε Πεντέλη, Χαλάνδρι και Βριλήσσια, ενώ η φωτιά έφτασε στον Γέρακα.Τουλάχιστον 100.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, με την περιβαλλοντική καταστροφή να είναι για μια ακόμη φορά τεράστια.

Ανδρουλάκης: Είναι αδιανόητο κάθε χρόνο μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας να έχουμε τέτοιες εκτεταμένες πυρκαγιέςΟ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε κοντά στους πυροσβέστες στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», στην κεντρική πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης.Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη του ενεργού πύρινου μετώπου στη βορειοανατολική Αττική από τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους πυροσβέστες μας και σε όσους συνδράμουν στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων. Εκφράζω, επίσης, τη συμπαράστασή μου στους χιλιάδες πολίτες που πλήττονται από αυτή τη νέα καταστροφή. Δεν είναι η ώρα του επιμερισμού των ευθυνών. Θα έρθει όμως, αυτή η ώρα, γιατί για τους πολίτες είναι αδιανόητο κάθε χρόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μέσα στην πρωτεύουσα και τον αστικό ιστό, να έχουμε τέτοιες εκτεταμένες πυρκαγιές. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά και πρέπει να αλλάξει άμεσα».

Στον Βαρνάβα ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Συνομίλησε με κατοίκους της περιοχήςΣτην κοινότητα Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Ηλία και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, που δίνουν μάχη για να γλιτώσουν τα σπίτια τους από τη μεγάλη πυρκαγιά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.