Φωτιά στην Αττική: Μέτωπα σε Πεντέλη, Μαραθώνα, Διόνυσο, Βριλήσσια – Καίγονται σπίτια, συνεχείς αναζωπυρώσεις

Η φωτιά στην Αττική μαίνεται ανεξέλεγκτη, κατακαίει δέντρα, σπίτια και αυτοκίνητα – 30 μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις, τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Αττική. Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε. Καίγονται σπίτια σε Πεντέλη, Χαλάνδρι και Βριλήσσια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη απέναντι στις φλόγες όμως δεν επαρκούν. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν μείνει αβοήθητοι και βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται, ενώ οι ίδιοι κινδυνεύουν. Το 112 στέλνει συνεχώς μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών.

Δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2024 και επεξεργάστηκε το meteo.gr / Ε.Α.Α, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση τη μεγάλη περιοχή που επηρεάστηκε από τη δασική πυρκαγιά καθώς και τα ενεργά μέτωπα που προσεγγίζουν σχεδόν την οικιστική ζώνη του λεκανοπεδίου.Μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας η πυρκαγιά επηρέασε προσεγγιστικά περίπου 100 χιλιάδες στρέμματα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.