Μητσοτάκης: «Θα προχωρήσουμε στην επένδυση των F-35» [vid]

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπάιντεν, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, στάθηκε σε θέματα ενέργειας και άμυνας, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Είναι προνόμιο για μένα να είμαι εδώ. Η Ελλάδα, όπως και οι ΗΠΑ, σφυριλατήθηκε από οραματιστές. Οι ηγέτες της Ελληνικής Επανάστασης, άντλησαν δύναμη και έμπνευση από τον αγώνα των ΗΠΑ για τη Δημοκρατία. Η κοινή ιστορία θυσιών δένει τα δύο έθνη. Έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε αυτήν την ιστορία. Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Μία υπενθύμιση ότι όσα θεωρούσαμε δεδομένα στην Ευρώπη, δεν ισχύουν. Οι νεοφιλελεύθερες φαντασιώσεις ανήκουν σε άλλες περιόδους. Οποιαδήποτε παραβίαση θα απαντηθεί με ωμό τρόπο. Γι’ αυτό, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ να σταθούν αλληλέγγυες σε οποιαδήποτε χώρα βρεθεί σε αυτή τη θέση. Ως προς την ενέργεια, μπορούμε να κάνουμε πολλά, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ από κοινού, για να μειώσουμε τις τιμές, καθώς προχωρούμε προς την απεμπλοκή από το ρωσικό αέριο. Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί έναν κόμβο ενέργειας και η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου για πηγές ενέργειας από τον ήλιο.

Στο Κυπριακό, παρακαλώ να χρησιμοποιήσετε όλη σας την επιρροή. Κανείς δεν θα δεχθεί μία λύση δύο κρατών. Πυλώνας για την ευημερία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια η Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις ένοπλες δυνάμεις μας και δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Θα προχωρήσουμε στην επένδυση των F-35 και ελπίζουμε να αποκτήσουμε το υπέροχο αυτό αεροπλάνο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.