Ο τραμπικός ΝτεΣάντις θέλει να «κάψει» τον Τραμπ

Η σαρωτική νίκη που υποσχέθηκε ο Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου δεν ήρθε ποτέ. Μόλις και μετά βίας κατάφεραν να κερδίσουν τη Βουλή, έχασαν τη Γερουσία ενώ μοιρασμένες είναι οι θέσεις των κυβερνητών των Πολιτειών.

Αν και ο «τραμπισμός» ηττήθηκε σε μια χώρα διχασμένη και διαιρεμένη όσο ποτέ άλλοτε, ο μοναδικός «εκπρόσωπος» του που κατάφερε, αυτό που δεν πέτυχε ο Τραμπ, δηλαδή μια σαρωτική νίκη, ήταν ο 44χρονος Ρον ΝτεΣάντις.

Ο Τραμπ για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, το 2016, έπρεπε να νικήσει τον κυβερνήτη της Φλόριντα, κάτι που μάλλον θα πρέπει να επαναλάβει, εάν θέλει να πάρει το ρεπουμπλικανικό χρίσμα για τις προεδρικές του 2024.

Το μάλλον έχει να κάνει με το εάν ο ΝτεΣάντις θα αποφασίσει τελικά να τα βάλει με το «δάσκαλο» του.

Πάντως, ο Ρον, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων από το 2013 έως το 2019 (όταν και ανέλαβε κυβερνήτης της Φλόριντα), ήταν γνωστός για τις ιδιαίτερα δεξιές πολιτικές του θέσεις αλλά και για τις στενές σχέσεις του με το Tea Party.

Μετά από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, η απόλυτη κυριαρχία του Τραμπ στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων έχει αρχίσει να «τρίζει» και να αμφισβητείται έντονα.

Το λένε όμως και οι δημοσκοπήσεις, πολλές εκ των οποίων εμφανίζουν ήδη τον ΝτεΣάντις να έχει το προβάδισμα (αν και άλλες δείχνουν τον πρώην Αμερικάνο πρόεδρο να προηγείται με διψήφια διαφορά). Και ενώ το 65% των Αμερικάνων τάσσεται κατηγορηματικά κατά της υποψηφιότητας Τραμπ για την προεδρία, ο 44χρονος Ρον κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το εάν θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.