Οι 6 ταινίες τρόμου που διεκδίκησαν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας [vids]

O κινηματογραφικός τρόμος είναι ένα είδος που έχει περιφρονηθεί από τους κριτικούς κινηματογράφου.

Τέτοιου είδους ταινίες συνεχίζουν να παραγκωνίζονται από διοργανώσεις βραβείων όπως τα Όσκαρ. Ωστόσο, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Ακολουθούν οι έξι ταινίες τρόμου που κατάφεραν να βρουν μια θέση στις υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

The Exorcist (O Εξορκιστής, 1973)

Ο Εξορκιστής ήταν η πρώτη ταινία τρόμου που προτάθηκε ποτέ για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο θεσμό των Όσκαρ. Κατάφερε να αποσπάσει Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου και Ήχου, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν η πιο εμπορική ταινία τρόμου στο παγκόσμιο box office.

Jaws (Τα Σαγόνια του Καρχαρία, 1975)

Το Jaws, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ, εστιάζει σε μια παραθαλάσσια πόλη σε θερινό θέρετρο της Νέας Αγγλίας, που τρομοκρατείται από έναν ανθρωποφάγο λευκό καρχαρία. Το Jaws προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ, Πρωτότυπης Μουσικής, Ήχου και Καλύτερης Ταινίας στην 48η διοργάνωση των Βραβείων και τα κέρδισε όλα εκτός από το τελευταίο.

The Silence of the Lambs (Η Σιωπή των Αμνών, 1991)

Η Σιωπή των Αμνών έγινε η πρώτη και μοναδική ταινία τρόμου που κέρδισε Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Όσκαρ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Άντονι Χόπκινς και η Τζόντι Φόστερ. Έγινε γρήγορα μια από τις πιο εμβληματικές στην ιστορία της μεγάλης οθόνης. Το Silence of the Lambs σάρωσε τα 64α βραβεία Όσκαρ: Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας.

The Sixth Sense (H Έκτη Αίσθηση, 1999)

Μια από τις πιο διάσημες ταινίες του είδους, με πρωταγωνιστές τους Μπρους Γουίλις και Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ. Το φιλμ ήταν υποψήφιο για έξι Βραβεία Όσκαρ, αλλά δεν έφερε στο σπίτι κανένα από αυτά.

Black Swan (Μαύρος Κύκνος, 2010)

Ο Μαύρος Κύκνος με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν, εστιάζει σε μια μπαλαρίνα, η οποία τρελαίνεται, καθώς διαγωνίζεται για έναν ρόλο σε παραγωγή της Λίμνης των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι. Ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Φωτογραφίας και Μοντάζ.

Get Out (Τρέξε, 2017)

Το Get Out αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζόρνταν Πιλ, το οποίο ακολουθεί έναν άντρα που ανακαλύπτει σκοτεινά μυστικά για την οικογένεια της φίλης του. Η ταινία πραγματεύεται το θέμα της φυλής. Ήταν υποψήφια για Καλύτερη Ταινία στα 90ά Βραβεία Όσκαρ, εκτός από: Καλύτερη Σκηνοθεσία, Πρωτότυπο Σενάριο και Καλύτερο Ηθοποιό (για τον Ντάνιελ Καλούγια).

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.