Daily Mail: Θύμα κατασκοπείας φέρεται να έπεσε η Λιζ Τρας

©EPA

Θύμα κατασκοπείας φέρεται να έπεσε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, στο διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με την Daily Mail.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα μεταδίδει ότι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο προσωπικό τηλέφωνο της Τρας, ενώ γίνεται λόγος για πράκτορες που εικάζεται ότι ενεργούσαν για λογαριασμό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε «άκρως απόρρητες λεπτομέρειες» των διαβουλεύσεων της Τρας με ξένους συμμάχους, πέραν των προσωπικών μηνυμάτων που ανταλλάχθηκαν με τον Κουάζι Κουάρτενγκ, ο οποίος αργότερα διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα μηνύματα φέρονται να αφορούσαν συζητήσεις με υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τις αποστολές οπλικών συστημάτων.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για λήψη μηνυμάτων που αφορούν διάστημα έως και ενός έτους.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως «η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρά συστήματα για την προστασία από κυβερνοαπειλές. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται τακτικές ενημερώσεις σε υπουργούς για ζητήματα ασφαλείας και δίδονται συμβουλές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και τον μετριασμό των κυβερνοαπειλών».

Η παραβίαση του προσωπικού τηλεφώνου της Λιζ Τρας έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, αναφέρει η Daily Mail.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.