Ταξιδέψτε στη λίμνη Garda μέσα από την οθόνη σας

Αγαπημένος λοιπόν προορισμός η λίμνη Garda, η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας που συναγωνίζεται τη λίμνη Como σε ομορφιά και γραφικότητα. Βρίσκεται ανάμεσα στη ρομαντική Βερόνα και την γοητευτική Μπρέσια.

Οδηγώντας φτάνεις στη είσοδο της λίμνης στο μαγικό Κάστρο Sirmione (Castello Scaligero di Sirmione). Θεωρείται το πιο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο της Ιταλίας και οι ντόπιοι το αποκαλούν ως το Κάστρο που δεν βυθίζεται. Χτίστηκε τον 13ο αιώνα, διαθέτει πύργους και οδοντωτούς τοίχους, ενώ η κατασκευή του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άμυνα της περιοχής. Τα τείχη του κάστρου λειτουργούν ως ένα μικρό οχυρωμένο λιμάνι, ενώ γύρω γύρω υπάρχει τάφρος και μία σιδερένια γέφυρα για την είσοδο των επισκεπτών.

Μέσα στη λίμνη υπάρχουν αρκετά νησάκια, με μεγαλύτερο το Isola del Garda. Το νησάκι έχει πλούσια ιστορία, όπως και όλη η περιοχή. Οι Ρωμαίοι το είχαν ως τόπο ταφής και λατρείας, οι πειρατές ως καταφύγιο και ο Αγιος Φραγκίσκος της Ασίζης ως ερημητήριο. Το νησάκι επισκέφτηκε επίσης ο Dante και το αναφέρει και στην Divina Comedia.

Φτάνοντας στο χωριουδάκι Limone sul Garda από τη λίμνη, η πρώτη εικόνα είναι όμορφα περιποιημένα σπίτια σε κεραμιδί χρώμα, σφηνωμένα σε βράχους σε δύο ή τρία επίπεδα με θέα τη λίμνη που χρωματίζονται από κόκκινα γεράνια σε κάθε μπαλκόνι και παράθυρο.

Πιο βόρεια και κάτω από τους Δολομίτες θα βρεις το χωριό Riva del Garda.Συνδυάζει μεσαιωνική αρχιτεκτονική και έχει μία μεγάλη προκυμαία για καλοκαιρινή passeggiata.

Αλλη μία γραφική κωμόπολη στις δυτικές ακτές είναι το Salò, που υπήρξε η έδρα της «Δημοκρατίας του Σαλό», του κράτους-μαριονέτα των Γερμανών που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 από τον Moussolini. Με λίγο πιο αυστηρές γραμμές, αλλά όμορφη με μεγάλη προκυμαία και μικρά ristorante  δίπλα στη Λίμνη.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.