«Γραμμή Βάγκνερ»: Οι Ρώσοι μισθοφόροι κατασκεύασαν αντιαρματική οχύρωση στην Αν. Ουκρανία [δορυφορικές εικόνες]

EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Μια οχύρωση σχεδόν 2 χιλιομέτρων έχει κατασκευαστεί έξω από την κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Χίρσκε, στην ανατολική Ουκρανία, δείχνουν νέες δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies. 

Σύμφωνα με το CNN, η αντιαρματική οχύρωση αποτελείται από τέσσερις σειρές τσιμεντένιων πυραμίδων με μια μεγάλη τάφρο πίσω τους που οι Ρώσοι ελπίζουν ότι θα εμποδίσουν ουκρανικά οχήματα και τανκς να κινηθούν προς τα ανατολικά.

©2022 Maxar Technologies/ CNN

Σύμφωνα με το CNN, ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ανταποκρίσεις από την περιοχή αποκαλώντας την οχύρωση «Γραμμή Βάγκνερ», όπως ο ρωσικός μισθοφορικός όμιλος Wagner που υποστηρίζεται από το ρωσικό κράτος.

Πρόσθετες δορυφορικές εικόνες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος δείχνουν ότι η εκσκαφή της τάφρου διεξήχθη σε δύο μέρη: το πρώτο τμήμα της τάφρου σκάφτηκε ξεκινώντας στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ το δεύτερο τμήμα της σκάφτηκε κάποια στιγμή μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου.

©2022 Maxar Technologies/ CNN

Το Zvedza TV, το μέσο ενημέρωσης του ρωσικού στρατού, είπε ότι θα αποτελέσει μια «δεύτερη γραμμή άμυνας» εάν οι Ουκρανοί προσπαθούσαν να διαρρήξουν την περιοχή. Ωστόσο, το CNN σχολιάζει ότι ενώ η οχύρωση μπορεί να σταματήσει μια κατά μέτωπο επίθεση, οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν απλώς να την παρακάμψουν.

Το ρωσικό ταμπλόιντ RIA/FAN δημοσίευσε έναν χάρτη την Τετάρτη υποστηρίζοντας ότι ο όμιλος Wagner θα συνεχίσει να χτίζει τη «γραμμή» του μέχρι να εκτείνεται ανατολικά από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα μέχρι την Κρεμίννα και μετά νότια στο Σβιτοντάρσκ.

Ανάλυση του CNN έδειξε ότι μια οχύρωση τόσο μεγάλη θα εκτεινόταν περίπου 217 χιλιόμετρα ή περίπου 135 μίλια. Πρόσθετες δορυφορικές εικόνες που εξετάστηκαν από το CNN δεν έδειξαν ότι οποιαδήποτε άλλη κατασκευή κατά μήκος της υποτιθέμενης διαδρομής της «Γραμμής Wagner».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.