Τσίπρας για εκλογή αρχηγού στο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την αυριανή συμμετοχή»

ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την αυριανή συμμετοχή. Για εμάς ο πήχης είναι ούτως η άλλως πολύ μεγάλος: Να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, να επαναφέρουμε την ελπίδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Ενώ απομένουν λίγες μόλις ώρες μέχρι το αυριανό άνοιγμα της κάλπης για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Κουμουνδούρου συνεχίζει να σχετίζει την 15η Μαΐου ως αφετηρία για «πολιτική αλλαγή».

Τη βεβαιότητα του ότι η αυριανή διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την εκλογή συλλογικής ηγεσίας (προέδρου και ΚΕ) θα στείλει ισχυρό μήνυμα για την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, εξέφρασε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πεποίθησή μου είναι πώς αδειάζει η κλεψύδρα της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Εμείς θεωρούμε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, διότι είναι αναγκαία σήμερα μία διαφορετική πολιτική, είναι αναγκαίο σήμερα να υπάρξει μία κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο», πρόσθεσε.

Αφού επισήμανε ότι όλοι και όλες μπορούν να ψηφίσουν αύριο για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η εσωκομματική διαδικασία διεξάγεται σε περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών «περνάει εξαιρετικά δύσκολα με την ακρίβεια», «άρα δεν θα μπορούσαμε να μη συνδέσουμε τη διαδικασία ισχυροποίησης του κόμματος μας με τις πολιτικές εξελίξεις». Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, όλους όσοι ενστερνίζονται τις διακηρυκτικές αρχές του κόμματος. «Έχει τη δυνατότητα ο κάθε πολίτης να έρθει στις διαδικασίες μας και να στείλει ένα μήνυμα όχι μόνο για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και για το πολιτικό σκηνικό που πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε. Τόνισε ότι δεν καλεί τους πολίτες να έρθουν απλά να ρίξουν μια ψήφο και να φύγουν, σημειώνοντας ότι τα μέλη που εγγράφονται θα έχουν ενεργή συμμετοχή και σε άλλες κρίσιμες αποφάσεις το επόμενο διάστημα, όπως στην περίπτωση εκλογών όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν με ποιον και με ποιο πρόγραμμα θα μπει το κόμμα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως θεωρεί εφικτό να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση στη βάση συγκλίσεων σε προοδευτική βάση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.