Έκκληση του Πάπα για «εκεχειρία του Πάσχα» στην Ουκρανία

Πάππας Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς που γέμισαν σήμερα την πλατεία του Αγίου Πέτρου για τις τελετές της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών, ζήτησε να σταματήσουν οι μάχες στην Ουκρανία και να επιτευχθεί «εκεχειρία του Πάσχα».

Πιο αναλυτικά, ο Φραγκίσκος υπογράμμισε:

«Ας σιγήσουν τα όπλα, ας ξεκινήσει μια εκεχειρία του Πάσχα. Όχι για να ξαναγεμίσουν τα όπλα και να αρχίσουν και πάλι οι μάχες. Μια εκεχειρία για να φτάσουμε στην ειρήνη, διαμέσου μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης, κάνοντας και κάποιες θυσίες για το καλό των πολιτών. Άλλωστε, τι είδους νίκη θα είναι εκείνη που θα καταφέρει να αναρτήσει σημαία σε σωρούς από συντρίμμια;»

Νωρίτερα το πρωί συμφωνήθηκε να ανοίξουν 9 ανθρωπιστικοί διάδρομοι από το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας

Το Κίεβο συμφώνησε για τη χρήση εννέα ανθρωπιστικών διαδρόμων για να βοηθήσει τον κόσμο να διαφύγει από τις σφοδρές συγκρούσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης με ιδιωτικά οχήματα αμάχων από την Μαριούπολη, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

“Όλες οι διαδρομές για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους στην περιφέρεια της Λουχάνσκ θα λειτουργήσουν όσο υπάρχει κατάπαυση του πυρός από τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής”, αναφέρει η Βερεστσούκ στο Telegram.

Στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, οι εκκλήσεις Ουκρανών αξιωματούχων προς τους αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή έλαβαν ακόμη πιο επείγοντα χαρακτήρα την Παρασκευή μετά την πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, ο οποίος ήταν γεμάτος γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους που προσπαθούσαν να φύγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.