Τσίπρας: «Αμυντική συμφωνία χωρίς ανταλλάγματα»

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών: “Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής”, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν έχει ανταλλάγματα.

Όπως είπε, ξεκινώντας την ομιλία του, «αυτή η αμηχανία και η δυσκολία» έχουν να κάνουν με τα «αποτελέσματα της πολιτικής» της κυβέρνησης. «Ο βασικός λόγος της αμηχανίας σας είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας βιώνει εξαιτίας των πολιτικών σας μία πρωτοφανή λαίλαπα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία να έρχεστε σήμερα σε μία συζήτηση κατεξοχήν κρίσιμη για εθνικά θέματα και να βρίσκεστε σε αυτό το δίλημμα ‘μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο τελευταίος υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός καλείται να «υπερασπιστεί» μια συμφωνία με τις ΗΠΑ «δίχως ανταλλάγματα» και λίγο μετά τη δημοσιογραφική αποκάλυψη και αντί να μιλάει για τα «κρίσιμα εθνικά θέματα» να «υπεραμύνεται» μιας πολιτικής που «έχει οδηγήσει στην ανέχεια της συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

«Μη γίνει τροχοπέδη για τα εθνικά θέματα η δυσκολία που βιώνετε σε πολιτικό επίπεδο εξαιτίας των δικών σας επιλογών. Άλλα τα οικονομικά και τα κοινωνικά, άλλα τα εθνικά», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.