Γερεβάν: Τουλάχιστον 49 αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν

©Pixabay – ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τουλάχιστον 49 αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε ο αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν.

Ο Πασινιάν είπε ότι δυνάμεις του Μπακού επιτέθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε θέσεις αρμενίων στρατιωτών και ότι μαίνονται οι συγκρούσεις. Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνται για την κλιμάκωση των εχθροπραξιών.

Ο Πασινιάν είχε σήμερα συνομιλίες για την κατάσταση στο σύνορο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο τελευταίος σημείωσε ότι η ΕΕ «είναι έτοιμη να καταβάλει προσπάθειες προς αποφυγήν περαιτέρω κλιμάκωσης» και τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση από την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή».

Όπως δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε συνομιλίες με τον αζέρο ομόλογό του σχετικά με τις «αρμενικές προκλήσεις» στο σύνορο με το Αζερμπαϊτζάν και κάλεσε την Αρμενία να επικεντρωθεί στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Η Αρμενία θα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και να επικεντρωθεί στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και στη συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν», έγραψε ο Τσαβούσογλου στο Twitter.

Σύμφωνα με αζερικά μέσα ενημέρωσης, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία συμφώνησαν το πρωί σε μια κατάπαυση του πυρός, η οποία όμως κατέρρευσε μερικά λεπτά αργότερα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.